Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İYİ Parti Bandırma’da ittifaksız seçim çalışmalarına başladı

İYİ Parti Bandırma İlçe

İYİ Parti Bandırma İlçe Başkanı Necmi Sert, 2024 yerel seçimleri için hazırlıklara başladıklarını söyledi. Başkan Sert, “Yerel seçimlerdeki nihai kararımızı Genel Başkanımız Meral Akşener verecektir.”dedi.

İYİ Parti Bandırma İlçe Başkanlığı seçimlerin ardından saha çalışmalarını sürdürüyor. İYİ Pati Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ile birlikte Bandırma ve Balıkesir genelinde çalışmalara son hız devam ettiklerini belirten İYİ Parti Bandırma İlçe Başkanı Necmi Sert, yerel seçimlere de hazırlandıklarını söyledi.

14 Mayıs seçimlerinin ardından 2024 yılında yapılacak yerel seçim için çalışmalara başladıklarına değinen Başkan Necmi Sert, “Yerel seçimler konusunda çalışmalarımızı yürütürken genel merkezimiz ile irtibat halindeyiz. Şimdilik ortak kararla yerel seçimlere herhangi bir partiyle ittifak kurmadan, İYİ Parti olarak girecek gibi çalışıyoruz. Bu konudaki nihai kararımızı Genel Başkanımız Meral Akşener verecektir.” dedi.

“İYİ PARTİ DE HAKKINI ALMALIDIR”

Büyük Taarruz’un başladığı 26 Ağustos tarihinde İYİ Parti olarak Afyon Kocatepe’de olacaklarını belirten Başkan Sert, “Genel Başkanımız Meral Akşener’in öncülüğünde yürüyüş yapacağız. Tahmin ediyorum ki Sayın Akşener Afyon’da yerel seçimlerde İYİ Parti olarak izleyeceğimiz rota ile ilgili önemli mesajlar verecek. Belli büyük metropollerde tekrar 2019 yılında olduğu gibi iş birliği oluşabilir. Ancak bu sefer daha adaletli bir ittifak olur. Aksi takdirde işbirliği olması söz konusu olamaz. Böyle bir iş birliği olacaksa İYİ Parti de hakkını almalıdır diye düşünüyoruz.” diye konuştu.

“AK PARTİ KARŞITLIĞIYLA ÇÖZÜLEBİLECEK BİR DURUM DEĞİLDİR”

Yerel seçimlerde izleyecekleri rotanın önemine dikkat çeken Başkan Necmi Sert, “Biz bu seçimlerde sadece AK Parti kazanmasın düşüncesiyle hareket etmeyeceğiz. Tabii ki biz muhalefet partisi olarak mevcut iktidara karşı muhalefetimizi yapıyoruz. Kazanmaması için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz ama bu sadece AK Parti karşıtlığıyla çözülebilecek bir durum değildir. Bir iş birliği yapılacaksa İYİ Parti’ye de gerekli değer verilmelidir.” dedi.

“TURHAN ÇÖMEZ’İN VERDİĞİ TEKLİF HALA MECLİSTE”

Bandırma’nın il olması konusunda teşkilat olarak gayret gösterdiklerine dikkat çeken Başkan Sert, “Hem şahsi olarak hem de İYİ Parti olarak Bandırma’nın il olması için gayret gösteriyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki milletvekilleri ve gruplarımızla bu konuyla ilgili sürekli irtibat halindeyiz. İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez 2002-2007 yılları arasında milletvekilliği döneminde Bandırma’nı il olmasıyla ilgili bir kanun teklifi vermişti ve o teklif hala mecliste bekliyor. Vekilimiz Turhan Çömez’in görüşleri ve çalışmaları bugünde aynı şekilde sürüyor.” dedi.

“BANDIRMA’DA BÜYÜK BİR AVANTAJ SAĞLAYACAK”

Bandırma’nın il olma kriterlerini karşıladığını vurgulayan Başkan Necmi Sert, “Bandırma il olmayı hak ediyor. Nüfusu, coğrafi konumu, kültürel gelişmişliği, ekonomisi, turizmi ve üniversitesi gibi kriterleri karşılıyor. Ekonomik olarak yıllara göre değişse de Balıkesir’in toplam ürettiği katma değeri tek başına yüzde 42 ila yüzde 47 arasındaki katma değeri Bandırma üretiyor. E Ticareti, hava yolu, kara yolu,

deniz yolu, ulaşımı açısından da çok gelişmiş bir yer. Yakın bir zamanda Ankara-Bursa bağlantılı demir yolu ulaşımı olacak. Bu hızlı tren projesi Bandırma’da büyük bir avantaj sağlayacak.” diye konuştu.

“ÇEVRE DOSTU SANAYİ KURULMASINI İSTİYORUZ”

Bandırma’nın il olması konusunda Çanakkale Köprüsü’nün de avantaj olduğunu söyleyen Başkan Sert, “Demiryolunun Bandırma’ya kadar ulaşmasıyla birlikte Çanakkale Köprüsü’nden Avrupa’ya açılmamızda etki sağlayacak. Bandırma’dan Karabiga’ya doğru olan araziler Türkiye’nin sanayicileri tarafından satın alındığını biliyoruz. Burada yakın zamanda sahil kuruluşlarının da kurulacağını yakın vadede göreceğiz. Bizler insan sağlığına zarar vermeyen çevre dostu sanayi kurulmasını istiyoruz. Avrupa’nın kendisi için zehirli ve tehlikeli bulduğu sanayinin bizim bölgemize kurulmasını istemiyoruz. Bandırma şu anda Türkiye’de il olacak ilçeler arasında en önemli sanayi bölgelerinden birisi.” dedi.

Haber: M. Nur Uysun / Selin Girgin