Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İnşaatlarda kullanılan demire izleme sistemi geliyor

İnşaat Mühendisi Gürkan İlgin,

İnşaat Mühendisi Gürkan İlgin, 2024’te uygulamaya girecek İnşaat Demiri İzleme Sistemi (İDİS) hakkında bilgi vererek, “İDİS sayesinde daha güvenli binalar için zemin hazırlanmış olacak.” dedi.

Yapı güvenliği açısından büyük önem taşıyan, inşaat demirini her aşamada izleyecek İnşaat Demiri İzleme Sistemi (İDİS) için hazırlıklar tamamlandı. İDİS 1 Ocak 2024 itibariyle uygulanmaya başlanacak. Yeni sistem sayesinde inşaat demiri üretim hattından çıktığı anda özel güvenlikli işaret ile kayda alınacağını belirten İnşaat Mühendisi Gürkan İlgin, inşaat sektöründe faaliyet gösteren herkesin bu konuda dikkatli olması gerektiğini söyledi.,

“UYGUN OLMAYAN DEMİRLERLE YAPILMIŞ BİRÇOK BİNA VAR”

İnşaat demirlerinin üretim veya ithalatından yapı müteahhidine teslimine kadar, laboratuvar test süreçleri de dahil, tüm aşamaların takip edileceğini kaydeden İlgin, “İnşaat demiri fabrikadan çıktığında üzerindeki etiket ile laboratuardaki testleri de dahil şantiyeye gelene kadar geçirdiği tüm süreçler işleniyor. İDİS’en önce böyle bir sistem olmadığı için bu sistem inşaat demirlerinin tamamen kontrol altında olmasını sağlayacak. Standartlara uygun olmayan yerde hazırlanmış ya da çapları uygun olmayan demirlerle yapılmış birçok bina var.”dedi.

“DAHA GÜVENLİ BİNALAR İÇİN ZEMİN HAZIRLANMIŞ OLACAK”

Bu sistem sayesinde demirin fabrikadan çıkıp kullanıldığı yere kadar kontrol edilmesinin sağlandığını aktaran İnşaat Mühendisi İlgin, “Aynı zamanda da herhangi bir inşaatta problem çıkması durumunda, aynı demiri kullanan diğer şantiyelere de gidip kontrol edilebilmesini sağlanacak. Yani bu aynı zamanda fabrikaların yaptıkları üretimi daha kontrollü yapmasını sağlayacak. Yani sistemi olduğu gibi kontrol altına alacak. Bu sayede daha güvenli binalar için zemin hazırlanmış olacak. İDİS ile inşaat sektöründe yeni bir dönem başlıyor.” diye konuştu.

“YAPI VE EV SAHİPLERİNİ RAHATLATAN BİR SİSTEM”

Bu uygulamanın birçok kesim için rahatlatıcı bir sistem olduğunun altını çizen İlgin, “İnşaat sektöründe yapı ve ev sahiplerini rahatlatan bir sistem. Sonuç itibariyle ticaret yaptığımız esnafın iyi niyetine kalmış bir durum ortaya çıkıyordur. Faturayı kaliteli ürününden kesip şantiyeye başka ürünü gönderebilir. Burada satıcıların insafına kalıyordu. Bu sistem ile demiri fabrikadan çıkıp sahaya gelene kadar tamamen sevkiyatın kontrolünün de yapılmasını sağlıyor. Bu da hem müteahhitleri, hem mühendisleri hem de ev sahibi olacak vatandaşların güvence altına alınmasını sağlıyor.” dedi.
Haber: M. Nur Uysun