Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İklim krizi yoksulluğu beraberinde getirecek

Bandırma Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen

Bandırma Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen 11’nci Tarım Panelinde, İklim Krizi ve Tarım Ekosistemi konusunda sunum yapan Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi Prof. Dr. Meltem Onay, iklim krizinin tarımda etkilerine dikkat çekti.

Bandırma Belediyesi, Bandırma Rotary Kulübü, Bandırma Ticaret Borsası, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Trakya Birlik Kooperatifi iş birliğinde Bandırma Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen 11’inci Tarım Panelinde “İklim Krizi ve Tarım Ekosistemi” hakkında sunum yapan Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi Prof. Dr. Meltem Onay, iklim krizinin tarım sektöründeki olumsuz yönlerini aktardı.

“TARIM OLUMSUZLUKLARLA KARŞI KARŞIYA”

İklim krizinde tarım sektörünün karşı karşıya kaldığı olumsuzluklara karşı birlik ve beraberlik içinde mücadele verilmesi gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Onay, “Kooperatif kapasitelerini geliştirmek ve birbirleri ile dayanışma yapmaları için mücadele veriyorum. İklim krizi ile baş etmek istiyorsak bu krize karşı hep birlikte daha farklı neler yapabileceğimizi ve tarım ekosisteminde neleri değiştirebileceğimize bakmamız gerek. Haziran ayının sonuna geldik, tarım sektörü yağmur, fırtınalar ve birçok olumsuz etkiler ile karşı karşıya.” diye konuştu.

“İKLİM KRİZİ AFETLERİN KAPISINI ÇALDI”

Tarım ve gıda ülkelerinin çürümeye terk edildiğini söyleyen Prof. Dr. Onay, “İklim krizi acil önlem alınması gereken iklim değişikliği durumunu ifade ediyor. Dünya nüfusunun burada ne durumda olduğuna bakılması gerekiyor. Tarım ve gıda ülkelerinin çoğu çürümeye terk edildi. Dünya sıcaklığı ortalaması bugüne kadar geri dönülmez bir derece artış yaşadı. Sıcaklığın artmasıyla birlikte son 4-5 yıldır dünyada ve şehrimizde kasırgalar, orman yangınları, dolu yağışları ile karşı karşıya kaldık. Bunlar rastgele olaylar ve herhangi bir dönüşümü işaret eden durum değil. İklim krizi afetlerin kapısını çaldı.” dedi.

“YOKSULLAŞMA KAPIDA”

İklim krizi için önlem alınmazsa yoksullaşmanın kapıda olduğunu aktaran Prof. Dr. Meltem Onay, “Gerekli önlemleri almazsak, sonumuz iç açıcı olmayacak. Birleşmiş Milletler diyor ki iklim krizi nedeniyle 120 milyondan daha fazla insan yoksullaşacak. Göçler başlayacak ve iklim krizinin getirmiş olduğu en tehlikeli konulardan biri de göçler. Kimse iklim kriziyle ilgili bir şeyler yapmıyor. El ele verip bu konu için çözüm bulmalıyız.” diye konuştu.

Haber: Selin Girgin