Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hava sıcaklığı balıkçılığı vurdu

Havanın geç soğuması nedeniyle

Havanın geç soğuması nedeniyle birçok balık türünün bu sene çıkmadığını söyleyen Bandırmalı Balıkçı Sezgin Acar, “Birçok balık türü kendini göstermiyor. Çok az miktarlarda çıkıyor, çıkan balıklar da pahalıya satılıyor.” dedi.
Normal şartlarda aralık ve kasım aylarında çinekopun bol miktarda görüldüğünü belirten Acar, “Şimdi normal şartlarda aralık-kasım ayları çinekopun bol miktarda görüldüğü zamanlardır. Kasım-aralık aylarında belli balık türleri çıkmaya başlardı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerine göre daha sıcak olması ve geç soğuması nedeniyle bazı balıklar kendini göstermiyor. Bu aylarda Karadeniz’de tekir balığı çok çıkardı ancak şu anda yok. Çok az miktarlarda çıkıyor, çıkan balıklar da pahalıya satılıyor.” diye konuştu.
“SEZONUN AÇILIŞINDA BİZİ HEYECANLANDIRAN BOLLUK ARTIK YOK”
Sezon başladığından beri hamsi ve istavritin bol çıktığını belirten Acar, “Bandırma Körfezi’nde hamsi ve istavrit boldu. Şu anda Karadeniz’de bol çıkıyor. Bu nedenle tezgâhlarda çoğunlukla hamsi ve istavrit yer alıyor. Geçen seneye nazaran bol çıksa da balık miktarının bu kadar azalmasını devlet büyüklerinin sorgulaması gerekiyor. Sezonun açılışında bizi heyecanlandıran bolluk artık yok. Çok az balık türü çıktığı içi tezgâhta çeşidimiz az.” dedi.
“ÇİNEKOPUN BU SENE ÇIKMASI ZOR GİBİ DURUYOR”
Bu sene deniz suyu gerektiği kadar soğumadığı için kendini göstermeyen çinekopun gelecek yıl çıkabileceğini söyleyen Balıkçı Acar, “Deniz çinekopa küstü. Hava koşulları normal seyretseydi çinekop bu sene bol olacaktı. Geçtiğimiz hafta az miktarda çıktı ancak çinekopun bu sene çıkması zor gibi duruyor. Biz balıkçıyız, bu sen daha çinekop yiyemedik. Hamsi bu hafta 70-100 lira arasında değişiyor. İstavritin kilosu da aynı şekilde 70-80 lira. Çeşit balıklarda pahalılık devam ediyor. Barbun kilosu 500 lira, bako 350 lira, sardalye kilo 50 lira, çipura tane 100, levrek tane 120 lira, somon kilo 250 lira, karides kilo 120 lira, sardalye kilo 70-80 lira, çupra tane 80, torik tanesi 500 lira, kolyoz tane 100 lira, mercan 180-200 lira.” diye konuştu.
Haber: M. Nur Uysun