Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hastaneye alternatif yol

Hastane, üniversite ve liselerin

Hastane, üniversite ve liselerin bulunduğu alanda trafik sorunu her geçen gün artıyor. Okulların açılmasıyla birlikte bölgede ciddi trafik sıkışıklığının yaşanacağı kaydedilirken Bandırma Belediyesi bölgede gidiş gelişi rahatlatacak alternatif güzergâh çalışmalarına başladı.  

Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören hastaların şikâyetleri üzerine, bölgede yaşanan trafik sorunu Bandırma Belediye Meclisi’nde gündeme geldi.

Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi güzergahı üzerinde yaşanan trafik sorununu AK Parti Bandırma Belediye Meclis Üyesi Zeynep Özgün, Bandırma Belediye Meclisi’ne taşıdı. Bölgedeki trafiğin yoğunluğu yüzünden vatandaşların hastaneye ulaşmakta zorlandığını belirten Meclis Üyesi Zeynep Özgün, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve Liseler Vadisi’nin aynı bölgede olması nedeniyle hastaneye ulaşımın yaz tatilinin ardından daha da zorlaşacağını söyledi.

“OKULLAR AÇILACAK VE TRAFİK PROBLEMİ ARTACAK” 

Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören birçok vatandaşın bu konuda talebi olduğunu belirten Zeynep Özgün, “Hastaneye özellikle ambulans ile gelindiğinde trafik sıkışıklığı araçlara sorun çıkarıyor. Hastaneye her iki taraftan da giriş var. Bölgede köprülü kavşak çalışması için girişimlerde bulunacağız. Ancak bu çalışma yapılana kadar okullar açılacak ve trafik problemi artacak. Bölgedeki trafiği azaltacak bir yol düzenlemesine gidilmesi gerekiyor. Bu bölgeden şehre dönüşü Fen Lisesi önünden sağlayarak bölgedeki trafiği azaltabiliriz.” dedi.

KONU TRAFİK ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ’NE SEVK EDİLDİ 

Bu konuda çalışmaları olduğuna dikkat çeken Bandırma Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Serhat Ekinci, “Hastaneye giden anayol Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (KGM) sorumluluğunda. Bölgeye ışıklı bir kavşak yapmak istedik. Akıllı ışık sistemimize KGM izin vermedi. Daha sonra hastaneye giden, yani ışıklardan geçtikten sonraki alandan sadece gidiş olsun çıkışı da sadece Fen Lisesi’nin önünden şehre bağlansın diye teklifte bulunduk. Henüz bir karar çıkmadı. Hastanenin olduğu yer bizim de dikkatimizde olan bir yer. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün trafik ekibinden destek alarak bu sorunu çözüme kavuşturabiliriz.” diye konuştu.

Konu hakkında çalışmaları sürdüreceklerini belirten Bandırma Belediye Başkanı Av Tolga Tosun, konuyu önerge olarak meclis gündemine aldı. Gündem maddesi oy birliğiyle Fen İşleri ve Trafik Zabıta Müdürlüğü’ne sevk edildi.  

Haber: M. Nur Uysun