Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Halil Ergün Film Festivali’nin iptal olmasını kınadı

Bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen

Bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen Kitap Günleri’nin 3’üncü gününde Oyuncu Halil Ergün onur konuğu oldu. 

Bandırma Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen Kitap Günleri’nin 3’üncü gününde Oyuncu Halil Ergün söyleşi gerçekleştirdi. Gazeteci Önder Balıkçı’nın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide sevilen oyuncu vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Söyleşiye Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Yağar, Bandırma Belediyesi Meclis Üyesi ve Festival Komitesi Genel Sekreteri Nüvit Erten, Belediye Meclis Üyesi Merve Polat ve vatandaşlar katıldı. 

“ALİ RIZA BEY OLARAK TANINIYORUM”

Dizi hayatına adım atmayı zor kabul ettiğini söyleyen Halil Ergün, “Dizi bir kadere dönüştü bende. Yaprak dönümü için dönüm noktası oldu. Benim ilk okuduğum roman da Reşat Nuri Gültekin’in kitabıydı. Ben lisedeyken Yaprak Dökümü siyah beyaz televizyonlarda oynuyordu. O dönem 2 usta sanatçı Ali Rıza rolünü canlandırmıştı. Bana teklif geldiğinde usta oyuncuların rolünü başarabilir miyim dedim. Oynadıktan sonra sokakta tanınır hale geldim ve herkes beni Ali Rıza Bey olarak tanıyordu. Yaprak Dökümü’nü 2 kadın yazar yazmıştı bizim oynadığımız dönemde. 5 yıl süren bir çalışmaydı. 5 yıl boyunca kadın organizasyonu dediğimiz çalışmada hiç kimse ses çıkartmadı ve sorunsuz tamamladık. Gençlerle birlikte çok güzel çalıştık. Dünyayı kadınlar ve gençler kurtaracak.” dedi. 

“HAYATTA VE SANATTA İZ BIRAKAN İNSANLARA SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Dünyada iz bırakan sanatçıların yaşatılması gerektiğini kaydeden Oyuncu Ergün, “Değerli yazar Pakize hanımın ve Tunç Başaran’ın Bandırma’da yaşatılmasının heyecanını yaşıyorum. Bu kent benim içinde çok değerli. Tunç Başaran için Kültür Merkezi hazırlanmış ve 100 yılı doldurmuş bir yazara sahiplenilmiş olmasından dolayı gurur duyuyorum. İnsan uygarlığının gerçek kalıcı malzemesi ve her boyutunda kalan ürünleri sanattır. Sanatın malzemeleri insanlığın ortak mirasıdır. 

Hayatta ve sanatta izler bırakan insanlara sahip çıkmalıyız. Bizde Anadolu’nun muhteşem coğrafyasında bütün uygarlıkların sanatsal izlerin sahipleri olarak varız.” diye konuştu. 

“BANA GÜÇ VEREN TUNÇ BAŞARAN’DI”

Sinemaya başlamadan önce tiyatro da oynadığını aktaran Oyuncu Halil Ergün, “Sinemaya başladığımda Tunç Başaran çok güzel filmler çekiyordu. Reklam dünyasında adım atmıştı. Belli mekanlarda karşılaşıyorduk. O bu ülkenin çılgın ve iz bırakan sanatçılarından biriydi. Sinemada karşılaştığımızda bana, ‘Sen burada ayakta durmak için inat et çünkü çok iyi işler yapacaksın’ demişti. Sanat ortamı zordur hoş görmeyenler olur demişti. Bana güç veren inanmama sebep olan Tunç Başaran olmuştu. Sinemaya geldiğinde de muhteşem filmlerle imzasını bıraktı.” dedi. 

“ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ’NE MÜDAHALE ETMEK FAŞİZMDİR”

Altın Portakal Film Festivali’nin iptal edilmesine tepki gösterdiğine dikkat çeken Oyuncu Ergün, “Altın Portakal Film Festivali’ne müdahale etmek faşizmdir ve kabul edilemez. Böyle bir durumu protesto etme hakkına herkes sahip. Hangi partiden olursa olsun böyle bir şey yapılamaz. Hangi partiden olursa olsun böyle yapılamaz. Belediye Başkanını bende protesto ediyorum.” diye konuştu. 

“HAYATTAYKEN KIYMET BİLMEK GEREKİYOR”

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Benim Pakize teyze, Pakize abla ve Pakizeciğim diye başlayan bir hayatım var. 4 yıllık Belediye Başkanlığımda birbirimizi çok sevdik. 3 kitabını beraber basmıştık, son kitabında da vefat etti. Tunç Başaran zaten tüm dünya tarafından bilinen bir yönetmen. Bandırma’da yaşaması bizim için gerçekten bir şanstı. Hayatının son 10-12 senesini Bandırma’da geçirdi ve Bandırma’ya çok ciddi katkıları oldu. Her yıl dönümünde sevenleriyle birlikte anıyoruz. Aynı zamanda Tunç Başaran Kültür Merkezi’ni de açtık. Hayattayken kıymet bilmek gerekiyor. Sanatçıların, duayenlerin ve üstatların hayattayken bilgileri, fikirleri ve düşünceleri topluma tecrübe olarak kalıyor. Bugün Oyuncu Ergün ve Meriç Başaran’ı ağırlamaktan onur ve gurur duyuyoruz.” dedi. 

Söyleşinin sonunda Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun tarafından Oyuncu Meriç Başaran’a ve Oyuncu Halil Ergün’e plaket takdim edildi. 

Haber Merkezi