Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gönen’de deprem sensörleri ile örnek tedbir

Gönen Belediyesi, yaşanabilecek deprem

Gönen Belediyesi, yaşanabilecek deprem felaketlerine önceden hazırlık yapmaya devam ettiklerini belirtti. Gönen Belediyesi tarafından Gönen’de belirlenen 4 yere deprem sensörü kurulmaya başlandı.

Gönen Belediyesi, Balıkesir ve çevresinde yaşanabilecek muhtemel bir deprem durumunda hasarı ve can kaybını en aza indirebilmek için çalışmalarına devam ettiğini açıkladı.

Gönen Doğal Afetler Arama ve Kurtarma Derneği ile işbirliği yaptıklarını belirten Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, “Gönen Belediyesi olarak ilçemizde yaşanması muhtemel deprem öncesi tedbirlerimizi almaya devam ediyoruz. Gönen Doğal Afetler Arama ve Kurtarma Derneği ile yaptığımız işbirliği neticesinde ilçemizin dört ayrı noktasına, deprem öncesi sıkışmadan kaynaklı havadaki iyonların değişimini algılayan sensörler yerleştirmeye başladık.” dedi.

DEPREM SENSÖRLERİ 7/24 TAKİP EDİLECEK

Yapılan çalışma sayesinde sensörler ile Gönen’de yaşanabilecek tehlike önceden tespit edilebilecek. Sensörlerin Gönen’de belirlenen bölgelere kurulmaya başlandığına değinen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, “İlkini Alaattin Mahallemizde kurduğumuz sensörümüz yaptığı ölçümleri anlık olarak İstanbul’daki ana sunucuya iletecek. Orada verilere dönüşecek olan ölçümler buradaki yetkili arkadaşlarımız tarafından da 7/24 takip edilecek. Diğer noktalara da en yakın zamanda kurulum işlemini tamamlayarak ölçüm almaya başlayacağız.” diye konuştu.

Haber: M. Nur Uysun