Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gökdeniz: “Canlı hayvan sevkiyatı durdurulmalı”

Bandırma Demokrasi Platformu, Bandırma’da

Bandırma Demokrasi Platformu, Bandırma’da yapılan canlı hayvan sevkiyatından şikâyetçi olan halkın sesini sokaklara taşıdı. Bandırma Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Recep Gökdeniz, “Bandırma’da canlı hayvan sevkiyatı istemiyoruz.” dedi.

Bandırma Çelebi Limanı’nda yapılan canlı hayvan sevkiyatı bir süredir Bandırma’da tartışmalara neden oluyor. Vatandaşların yapılan sevkiyat sırasında yayılan kokulardan son derece rahatsız olduğunu belirten Bandırma Demokrasi Platformu, canlı hayvan sevkiyatıyla ilgili eylemsellik sürecini başlattı. 10 Ağustos’tan itibaren her gün Bandırma’nın belirli yerlerinde stant açan Bandırma Demokrasi platformu, halkın “Bandırma’da canlı hayvan sevkiyatı istemiyoruz.” İsyanını sokaklara taşıdı.

“İNSANLAR EVLERİNDE CAMLARINI BİLE AÇAMIYORLAR”

16 Ağustos saat 17.30’da Bandırma Çelebi Limanı önünde yapacakları basın açıklaması için sesli propaganda ajitasyon ile halka çağrı yaptıklarını belirten Bandırma Demokrasi platformu Dönem Sözcüsü Recep Gökdeniz, “Güney Amerika ve başka bölgelerden 1 aya yakın süren yolculuk ile gelen hayvanlar, yol boyunca gemiden ayrılmıyor. Canlı hayvan gemileri Bandırma’ya ulaştığında hayvanların yaydığı kokudan bütün Bandırma rahatsız oluyor. Paşakent ve Paşabayır Mahalleleri’nde kokudan durulmuyor. Hayvanların yaydığı koku bir kenara ürettikleri bakteriler nedeniyle hastalık riski taşıyor. Zaten sıcak yaz günlerinde insanlar nefes almakta zorlanıyor. Bandırma nemin yüksek olduğu bir yer. Bir de bu kokuya maruz kaldığında insanlar evlerinde camlarını bile açamıyorlar. Bandırmalılar bu konuda çok çaresiz durumda.”dedi.

“BANDIRMA LİMANI CANLI HAYVAN SEVKİYATINA UYGUN DEĞİL”

Hayvan sevkiyatının limanlarda kamu yayınlarının izin vermediğine dikkat çeken Sözcü Gökdeniz, “Bildiğim kadarıyla hayvan sevkiyatı özel limanlarda yapılıyor. Maalesef ki Bandırma’da Çelebi Limanı’nda yapıyorlar. Özel limanlarda kazanacakları parayı baz alıyorlar. Bandırma halkı bu duruma maruz kalarak sıkıntı yaşıyor. Yaşanan mağduriyetin giderilmesi için yerleşim yerlerine uzak limanlarda çözümler üretilebilir. Canlı hayvan sevkiyatı yapılması gerekiyor diye insanlar bu kadar eziyet yaşamamalılar. Bandırma Limanı yerleşim yerinde olduğu için buna uygun değil.” diye konuştu.

“SAMANI BİLE DIŞARIDAN İTHAL EDER HALE GELDİK”

Tarım ve Hayvancılığın Türkiye’de kötü duruma gittiğini söyleyen Gökdeniz, “Sadece Bandırma’da değil, Bandırma gibi yerlerde de canlı hayvan sevkiyatı yapılmamalı. Eğer bu kadar ihtiyaç varsa devlet yerleşim yeri olmayan, insanlardan uzak bir yerde liman yapmalı. Artık her şeyi dışarıdan ithal ediyorlar. Türkiye’de tarım ve hayvancılığı bilinçli bir şekilde öldürdüler. Bugün halkın bu kadar pahalı et yemesinin sebebi, politikaların sonucudur. Her şeyiyle kendine yetebilen bir Türkiye’den samanı bile dışarıdan ithal eden bir Türkiye haline geldik.” dedi.

Haber: M. Nur Uysun / Selin Girgin