Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gergin başlayan kongrede seçime geçildi

CHP Bandırma İlçe Başkanlığı’nın

CHP Bandırma İlçe Başkanlığı’nın 38’inci Olağan Genel Kurul gerçekleştirildi. İki listenin yarıştığı kongrede gergin anlar yaşandı.

CHP Bandırma İlçe Başkanlığı’nın 38’inci Olağan Genel Kurulu, Bandırma Grand Asya Otel’de gerçekleşti. İki liste ile seçime gidilen Olağan Genel Kurul’da Mavi listenin adayı Cemal Adıgüzel ve Beyaz listenin adayı Mehmet Atak, ilçe başkanlığı için yarıştı.
Kongreye TBMM İdare Amiri ve CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, CHP Bandırma delegeleri ve CHP’li vatandaşlar katıldı. CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin Divan Başkanlığı’nı üstlendi. Divan başkan yardımcılığına Merve Polat ve divan katipliğine ise Nermin Mutlu seçildi.CHP Bandırma İlçe Sekreteri Barış Tütüncü’nün çalışma raporunu okuması ve 3 yıllık mali raporun okunmasının ardından oylanarak kabul edildi.Dilek ve temenniler bölümünde partililer söz alarak konuştu.


“SOKAKTA ALNIM AK BAŞIM DİK YÜRÜYORUM”

Konuşmasında Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’u eleştiren ve CHP’de uygulanan yöntemlerin yanlış olduğuna dikkat çeken Dursun Mirza, “Herkes diyor ki; kongreler örgütümüzün durumunu tartıştığımız, eksiğimizi, yanlışlarımızı söylediğimiz kurullar ve kurultaylar olmalı. Ben bunun yeterince yapılmadığı görüşündeyim. Kendimize yeni bir yol çizmemiz lazım. Eski söylemler, yöntemler ve kadrolarla buraya kadar geliyoruz. Kongre olalı 3,5 yıl oldu. Parti içinde 2 kere toplantı yapıldı. Onun haricinde sorunları konuşmadık. CHP’ye demokrasi lazım. Üyelere değer veren bir parti olması lazım. Biz bunu Bandırma’da da diğer örgütlerde de göremiyoruz. CHP ideolojisini ortaya koymalı. Ben sokakta alnım ak başım dik yürüyorum. Benimle ilgili yalan yanlış ithamları olanlar ispatlasın. Partimize, üyelerimize sahip çıkalım dayanışma içinde olalım. CHP kimsenin babasının malı değil. Askeri değil, paralı askeri hiç değil.” dedi.

“MAVİ LİSTEYİ DESTEKLEMEKTEN GOCUNMUYORUM”

Parti içinde gençlere mobing yapıldığını söyleyen CHP Gençlik Kolları Başkanı Çağdaş Deveci, “Yönetime gelmesinden itibaren Mehmet Atak bizzat kendisi en az 10 kere parti merkezini arayarak; “Çağdaş’ı yönetimden alın” dedi. Bu mudur gençlere verdiğiniz destek? Kadın Kolları Başkanımız Beyaz listeyi destekleyince sorun yok. Ama ben Mavi listeyi destekliyorum diye bana bu şekilde davranılıyor. Mavi listeyi destekliyorum ve desteklemekten de gocunmuyorum.” diye konuştu.

“KARŞIDAKİ KİŞİLER KOLTUK SEVDASINDA OLDUĞU İÇİN TARTIŞMAYA GİRİYORUZ”

Dilek ve temennilerin ardından konuşma yapan Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Bir kent konseyi seçimi kıran kırana mı olur. Karışmayalım diyoruz ama karşımızdaki kişiler koltuk sevdasında oldukları için tartışmaya giriyoruz. Kendi koltuk sevdaları için, kendi istikballerini organize etmek için sürekli karşımızda olduğundan dolayı mecbur karışmak zorunda kalıyoruz. Bu partide, bu dönemde ikinci seçim ofisi açıldı. Ben salak adam mıyım? Hepimiz kimin neler yapmak istediğini çok iyi biliyoruz. Eski belediye başkanları, eski milletvekilleri, eski ilçe başkanları bu işe karışmasın. Ben taraf olmak istemeyen bir kişiyim ama mecbur bırakıyorsunuz. Bundan sonraki süreç bende. Çünkü CHP Bandırma Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir ayrışma var. Bunu bütünleştireceğiz. Bu kucaklamayı sağlayacağız.” dedi.

“AKP İKTİDARINI YEREL SEÇİMLERDE GÖNDERELİM”

Seçimlerde birlik olalım çağrısı veren CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, “Kişilerin CHP’de Atatürk’ün devrimleri ve iktidarı için mücadele etmesi lazım. Bu salondaki enerjiyi birbirimize değil, sokağa akıtalım. Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili olmanın gururu, onuru ve sorumluluğuyla mücadele ettik ve bundan sonra da mücadele edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Omuz omuza vererek AKP iktidarını, AKP iktidarının başında duran Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tarihe, yerel seçimlerde gönderelim. Tek başımıza ittifak yapmadan, eze eze, sile sile o bayrağa gidelim. Büyükşehiri’de ilçeleri de alalım.” dedi.

“PARTİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”

CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, “Bugün burada seçim bitecek ve kaybeden olmayacak. Partimiz kazanacak ve buradan omuz omuza çıkacağız. Hep birlikte buradan çıkmak zorundayız. Hep birlikte partimize sahip çıkmak zorundayız.” diye konuştu.

“BU BİZİM DİLİMİZ DEĞİL, BİZ BÖYLE OLMAYACAĞIZ”

Beyaz liste adayı Mehmet Atak, “Kimse bana kırdı, arkamdan oyun oynadı diyemez çünkü yapmadım. Çağdaş kardeşimin yaşına veriyorum. Daha geçen hafta birlikte yönetim kurulu toplantısında bir araya geldik ve ona sımsıkı sarıldım. 4 maddeden disipline verilecekken ben kesin kararla verilmesine karşı çıktım. Gençlik kolları ve kadın kollarını hayata geçirilmek için beyaz bir sayfa açalım. Örgüt içinde gruplaşmaları önlemek için beyaz bir sayfa açalım. Çocuklar, gençler, çağdaş Cumhuriyet için beyaz sayfa açalım. Hak, hukuk, adalet için yeni beyaz bir sayfa aşalım. Ben sevgi sözcükleriyle yaklaşmaya çalışıyorum. Karşıdan farklı bir yaklaşım geliyor. Bu bizim dilimiz değil, biz böyle olmayacağız. Değişim; yeni bakış açılarıyla, gençlerle, kadınlarla olur. Cemal abi de kazansa biz de kazansak iyileşme her zaman iyidir. Birbirimize nefret duymayalım.”dedi.

“BU GRUPLAŞMALARI, KAVGALARI BEN YOK EDECEĞİM”

Mehmet Atak’dan daha iyi olduğunu iddia eden Cemal Adıgüzel, “8 gün süren kongre seçimini çekişmeli atlattık. Mehmet Atak’la defalarca tartışmaların önüne geçerek barış içinde seçim sürecini tamamlamak için elimizden geleni yaptık. Bandırma Belediye yardımcısı, Ticaret Odası Başkanı, Eğitim-koop Genel müdürüde beyaz listenin yanında durdu. Birçok olay çıktı ve saydığım isimler orada olmasaydı olay çıkmayacaktı. Bizim partimiz kendi kendine kalsaydı böyle olmayacaktı. Genel seçimlerde Bandırma kazandı diyorsunuz, hayır kaybetti. Eski seçimlere baktığımızda 1 puan ileri gitmişiz. Ben özgür, sosyal, demokratik CHP tarafından yürütülen Bandırma’da yaşamak istiyorum. Mehmet Atak’dan daha iyiyim ve daha iyisinide yapacağıma şüphem yok. Bu gruplaşmaları, pislikleri, kavgaları ben yok edeceğim.” diye konuştu.

Haber: M. Nur Uysun / Selin Girgin