Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Geçinemeyen emekliler devletten iş istedi

DİSK Emekli Sen, Bandırma

DİSK Emekli Sen, Bandırma İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) önünde düzenlediği eylem ile emeklilerin geçinemediğini söyleyerek temsili iş talebinde bulundu.

Asgari ücretin, sefalet ücreti niteliğinde olması ve ekonomik koşulların kötüye gitmesi sebebiyle DİSK Emekli Sen üyeleri emeklilerin geçinemediğini söyleyerek eylem yaptı. Eyleme Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, Petrol-İş, TİP ve Emekliler Sendikası, Bandırma temsilcileri destek oldu.

Bandırma İŞKUR önünde toplanan DİSK Emekli Sen üyelerine destek olan Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Emeklilerimizin her zaman yanındayız. Gerçekten emeğe ve mücadeleye değer veriyoruz. Belediye Başkanınız olarak bu haklı mücadelemizi önümüzdeki süreçte kazanıp sesinizi duyurup emeklilerimizin daha iyi, daha rahat şartlarda hayatını sürdürülebilmesini sağlarız.”dedi.

“ÖLÜM SINIRINDA YAŞAMAYA MAHKÛM EDİLEN BİR EMEKLİ TOPLUMU OLDUK”

Emekliler olarak 25-30 yıl çalışarak Türkiye’yi kalkındırmak için çalıştıklarını belirten DİSK Emekli Sen Bandırma Şube Başkanı Levent Balkış, “Emeklilere reva görülen, açlık sınırının da altında kalan maaşlarla ölüm sınırında yaşamaya mahkum edilen bir emekli toplumu olduk. Siyasi iktidarın yancısı yalancı TUİK’in açıkladığı enflasyon oranları neticesinde Ocak-Haziran 2023 dönemini kapsayan 6 aylık enflasyon oranı %19.77 olarak açıklandı. Bu oran ne işçinin, ne memurun, ne de emeklinin yaşam gerçekliğini yansıtmamaktadır. Bugün resmi enflasyon ile gerçek enflasyon oranları arasındaki bu derin fark vardır ve bu fark yoksulluğun daha da derinleşmesine neden olmaktadır.”dedi.

“EMEKLİLER İÇİN YAPILAN ZAMLAR HİÇBİR ANLAM İFADE ETMEMİŞTİR”

Temmuz-Aralık’ta belirlenen yüzde 25 zammın emekliler için sıfır zam olduğunu belirten Başkan Balkış, “Bu koşullarda emekliler için yüzde 25 zam kelime anlamının aksine, akıllara boş buzdolaplarını, alınamayan ilaçları, karşılanamayan kira ve faturaları getirmektedir. Biz de bugün burada, yaşadığımız yoksulluktan kurtulabilmek için tekrar çalışmak istiyor, İŞKUR’dan iş istiyoruz. Mevcut kök maaşı 6 bin lira ve aşağısında bulunan emekliler için yapılan zamlar hiçbir anlam ifade etmemiştir. 15 Temmuz’da selalarla akaryakıta, doğalgaza, MTV’lere ve iğneden ipliğe her şeye yapılan zam emeklilere verilen zammı ortadan kaldırmıştır.”diye konuştu.

“EMEKLİLERİ MÜCADELE ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Emeklileri asgari ücretin altında geçinmeye zorlayan bir sistem yaratıldığının altını çizen Levent Balkış, “9 milyon emekli 7bin 500 lira maaş almaktadır. İşte burada biz emeklilere düşen mücadeledir. Bu sorun sokakta eylemle, mücadeleyle ‘Kral Çıplak’ diye bağırarak çözülecektir. Yaşam hakkımızın gaspı anlamına gelen bu zam oranlarını kabul etmiyoruz. Bütün emeklileri DİSK Emekli Sen çatısı altında örgütlenmeye yoksulluğu sıradanlaştırmaya çalışanlara karşı mücadele etmeye çağırıyoruz. Emekli dostlarımız ekmeğimizi küçültenlere karşı güneşin sofrasını kurma çağrımıza kulak verin.” dedi.

Haber: M. Nur Uysun