Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Feyza Altun: “Kadının varlığından rahatsız oluyorlar”

Kitap Günleri’nin 5’inci gününde

Kitap Günleri’nin 5’inci gününde Yazar Av. Feyza Altun, “Türkiye’de Kadına Bakış Açısı” ile ilgili söyleşi gerçekleştirdi.

5’inci Bandırma Kitap Günleri’nin beşinci gününe Yazar Av. Feyza Altun konuk oldu. Aktivist ve feminist yönüyle öne çıkan ve yazdığı Kadının Fenni, Kadının Derdi, Kadının Erki gibi kitaplarıyla ünlü olan Av. Feyza Altun, “Türkiye’de Kadına Bakış Açısı” ile ilgili söyleşi gerçekleştirdi.

“BİZİM LAİK VE MODERN BİR ÜLKEYE İHTİYACIMIZ VAR”

Sosyal medyadaki söylemleri ile dikkat çeken Altun söyleşisinde, “Kadın meselesi politiktir. Kadınlar çiçek falan değildir. Kadın hakları ilgili ne zaman, ne konuşursak politika ve siyaset konuşmak zorundayız. Diyorlar ki kocalarınıza sahip çıkın. Bizim kocalarımızla bir meselemiz yok. Biz zaten seviyoruz kocalarımızı. Mesele kocalarımız değil. Bizim laik ve modern bir ülkeye ihtiyacımız var. Birinin ötekileştirmeden yaşadığı bir ülkeye ihtiyacımız var ve bu da inanın ki ancak laiklikle olabilir. Ben de bu toplum içinde ataerkil ve cinsiyetçilikle, elalem ne der diyerek duvarımı aşamayarak büyütüldüm. Sonra o duvarın ötesinin çok güzel olduğunu gördüm ve aşmayı öğrendim.” dedi.

“TÜRK HALKI MAZLUMUN YANINDADIR”

Ülkedeki bir diğer sorunun da kaçak göçmenler olduğuna dikkat çeken Yazar Altun, “Geçen gün Suriyeli bir gazeteciyle konuştum ve dedim ki Türk halkı mazlumun yanındadır. Savaştan kaçan, ülkesine dönme ihtimali olmayan, orada gerçekten tehlike ile karşılaşacak olan insanların bu ülkede halk yanındadır. Fakat gelinen noktada bizim ülkemizin ve benim rahatsız olduğum şey, insanların Suriyeli, Afgan olması değil. Maalesef ülkemize kaçak olarak giriyor olmaları. Bu kaçak girişlerin yüz binlerce ve milyonlarca insandan oluşuyor olması. Aslında buradaki mesele bir İslam birliği, din, kardeşliği yani ümmet üzerinden yapılan bir şey var. Türk isminden rahatsız olan, Atatürk diyemeyen, Atatürk yerine gazi demeyi tercih eden siyasetçiler var.” diye konuştu.

“TÜRK KADINI HER ZAMAN ATATÜRK’ÜN İZİNDE”

Türk kadınının kendi ayakları üzerinde durmasının önemli bir unsur olduğunu söyleyen Altun, “Siyasal İslamcılar, kadının varlığından rahatsız oluyorlar. Türk kadını her zaman Atatürk’ün izinde… Varlığımızdan rahatsız olanlara inat biz haklarımıza sahip çıkacağız. Onlar varsa biz de varız. Onlardan daha fazlayız.” dedi. Söyleşi sonunda Bandırma Belediye Meclis Üyesi Av. Merve Polat, konuk Av. Feyza Altun’a plaket takdim etti.

Haber: Selin Girgin