Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Festivalde dereceye giren kavunları çocuklar yetiştirdi 

3 yıldır ertelenen Yeşil

3 yıldır ertelenen Yeşil Çomlu Kavun Festivali, 3 yıl aradan sonra coşkuyla kutlandı. Yeşil Çomlu’nun en iyi kavunu ödüllendirildi. 

 Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Yeşil Çomlu Kavun Festivali 3 yıl aradan sonra yeniden coşkuyla kutlandı. 3yıldır çeşitli nedenlerle ertelenen festivalde Yeşil Çomlu yetiştiricilerinin doğal yollarla yetiştirdiği kavunların ikramı, peynir ve lokma dağıtımı yapıldı. Festival, Bandırma Bando takımının çaldığı müziklerle başladı. Ardından Bayraktepe’ye kortej yürüyüşü gerçekleştirilerek saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Kortej yürüyüşünden sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmaları Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun ve Yeşil Çomlu Mahalle Muhtarı Mustafa Can Toros yaptı.

 “YEŞİL ÇOMLU’NUN KAVUNLARI ÇEŞİTLİ ÖZELLİKLERİYLE ÖN PLANDA” 

 Yeşil Çomlu’da yetişen kavunların bir çok yere satılmasının onur kaynağı olduğuna dikkat çeken Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, “Üretim, milli gelirin ve ekonominin ilerlemesi açısından önem arz ediyor. Yeşil Çomlu kavunu, aroması, tadıyla ve çeşitli özellikleriyle ön plana çıktı. Buradan alınan kavunların ülkemizin bir çok yerinde satılıyor olması bizim için bir onur kaynağı.” diye konuştu. 

 “YEREL YÖNETİM OLARAK HER ZAMAN DESTEK VERECEĞİZ” 

 Yerel yönetim olarak çiftçiye her zaman destek verdiğini söyleyen Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Yeşil Çomlu Köyü’nün kavunları Türkiye’nin en lezzetli kavunları arasına girdi. Kurumsallaşmayla beraber kavunun coğrafi işaretini almak için çalışmalar yürütüyoruz. Tarıma, hayvancılığa, köylülerimize sahip çıkmak gerekiyor. Bizler hangi köy destek isterse istesin yerel yönetim olarak her zaman destek vermek için buradayız.” dedi. 

 “HER YERDE KAVUNLARIMIZI TANITTIK” 

 Kavunlarının lezzetinin susuz toprakta yetiştiği için güzel olduğunu söyleyen Yeşil Çomlu Mahalle Muhtarı Mustafa Can Toros, “Festivalimize pandemi dolayısıyla 3 yıl ara vermek zorunda kalmıştık. Bu yıl 7’ncisni gerçekleştiriyoruz. Yeşil Çomlu artık kavunun borsası durumunda. Üretilen kavunlar İstanbul, Yalova, Edremit, Bursa gibi birçok şehire satılıyor. 5 bin dönüm yere ekilen kavunlarımız, toprağın yapısı gereği sulama olmadığı için tadı çok farklı. Birçok platformda kavunlarımızı tanıttık.” diye konuştu.

 Program Bandırma Belediyesi Özel Halk Oyunları ekibinin yöresel halk oyunları gösterisi sergilemesiyle devam etti. Daha sonra köyde doğal yollarla yetiştirilen kavunların tadım yarışması gerçekleştirildi. 

Yarışmanın jüriliğini yapan Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Geçmiş dönem Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Sedat Pekel, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Doğan, İlçe Tarım Müdürü Murat Güngörmez ve Onyedi Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Nurettin Cengiz kavunları tadarak derecelendirdi. Tadımla 8 kavun değerlendirildi. 

EN İYİ KAVUN YETİŞTİRİCİLERİ ÇOCUKLAR OLDU

Tadım yarışmasında 66 puanla Gökhan Akçal 3’üncü, 68 puanla 14 yaşındaki Emirhan Köymen 2’nci, 72 puanla 1’inci 12 yaşındaki ikiz Ayberk ve Alperen Erçil kardeşler oldu. Yarışmanın 1’incisi ve 2’ncisi olan minik kavun yetiştiriciler, kavunlarını sevgiyle yetiştirdiklerini sevinçle dile getirdiler. 

Dereceye giren yarışmacılara Dursun Mirza ve Başkan Tosun tarafından ödül ile plaket takdim edildi. Etkinlik Bandırma Halk Müziği Kültür ve Sanat Derneği, Türk Halk Müziklerini sergilemesi ve sanatçı Sevgi Onur’un şarkılarını seslendirmesiyle son buldu. 

 Festivale Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Yağar, Geçmiş Dönem Belediye Başkanları Sedat Pekel ve Dursun Mirza, İYİ Parti Bandırma İlçe Başkanı Necmi Sert, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Doğan, CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Tunç, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, İlçe Tarım Müdürü Murat Güngörmez ve Onyedi Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Nurettin Cengiz, Belediye Meclis Üyeleri, oda başkanları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.  

Haber: Selin Girgin/M.Nur Uysun