Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Festival açılışı kuş sesleri ve müzik eşliğinde yapıldı

32’ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Bandırma

32’ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Festivali’nin resmi açılış töreni Kuşcenneti Milli Parkı’nda gerçekleştirildi.

Bu yıl 32’ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Festivali’nin açılışı Kuşcenneti Milli Parkı’nda gerçekleştirildi. Kuşcenneti Milli Parkı’nda düzenlenen kokteyl ve İBB Oda Orkestrası’nın müzik dinletisi eşliğinde Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali bu yıl resmen başladı.

“FESTİVALLERİN ASIL AMACI FARKINDALIK YARATMAK”

Etkinliğin açılış konuşmasını Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun yaptı. Başkan Tosun, “Manyas Kuşcenneti, Güney Marmara’nın gözbebeği… Manyas Kuşcenneti 1976 senesinde Avrupa birliği tarafından A+ diploması alarak koruma alanı oldu. 1987’den bu yana Bandırma, Kuşcenneti Festivalleri yapılıyor. Festivallerin asıl amacı farkındalık yaratmak. Çevre farkındalığı yaratmak. Biz de Türkiye’nin ilk çevre festivali olan Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivalimiz ile bu farkındalığı yaratmaya çalışıyoruz. Yerel yönetim olarak Bandırma ve Kuşcenneti’nin tanıtılmasıyla ilgili birçok proje gerçekleştirdik. 266 kuş türü Manyas Kuşcenneti’nde var. El ele vererek bölgemize ve bölgemizin kıymetli Kuşcenneti’ne sahip çıkmalıyız. Katılan herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

Açılışa, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Yağar, CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak, Festival Komitesi Genel Sekreteri Bandırma Belediye Meclis Üyesi Nüvit Erten, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, Belediye Meclis Üyesi Av. Merve Polat ve vatandaşlar katıldı. Program Flütte Duygu Konak, Obua’da Beste Özensoy ve Fagot’ta Hande Everest’in yer aldığı İBB Oda Orkestrası’nın müzik dinletisi ile son buldu.

Haber: Selin Girgin/ M. Nur Uysun