Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eşsiz kuş fotoğrafları Bandırma’da festival için sergilendi

“Bandırma’dan Dünyaya Kuş Dedektifi’nin

“Bandırma’dan Dünyaya Kuş Dedektifi’nin Gözünden” isimli fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

32. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali kapsamında Kuş Dedektifi Emin Yoğurtçuoğlu’nun objektifinden eserlerin yer aldığı fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. “Bandırma’dan Dünyaya Kuş Dedektifi’nin Gözünden” isimli sergide Emin Yoğurtçuoğlu tarafından fotoğraflanan 24 fotoğraf yer aldı.

Serginin açılışına Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak, Festival Komitesi Genel Sekreteri Belediye Meclis Üyesi Nüvit Erten ve vatandaşlar katıldı.

“SINIRLARIN OLMADIĞINI GÖRDÜM”

Kendisini sanatın içinde sanatı izleyen birisi olarak tanımlayan Emin Yoğurtçuoğlu, “Ben gözlemcilik yapan bir insanım ve kuşların kanatlarının olduğu dünyada yukarıdan baktığımızda sınırların olmadığını gördüm. Çocukluğumdan beri onların peşinde dünyanın her yerine gitme hayali kurdum. Kuşlar sonbaharda üzerimizden geçiyor, leylekler, pelikanlar, yüzlerce farklı tür üzerimizden geçip sıcak iklimlere doğru gidiyor. Ben acaba peşlerinden gitsem ne olur diye merak ettim. Bu sayede adım adım dünyayı dolaştım.” dedi.

“KENDİ KANATLARIMIZI ÇIKARTIYORUZ”

Kuşcenneti’nin korunması gereken önemli bir miras olduğuna dikkat çeken Yoğurtçuoğlu, “Manyas Gölü ve buna benzeyen bazı alanlar günümüzde bizlere kalan hazineler. Kuşcenneti’ni sahiplenmeniz gerçekten benim için çok değerli. Çünkü sahiplenmek aslında fark ettirmeyi sağlamak. Kuşların kanatları altında her şey çok güzel. Her şey aslında çok eşit ve dengeli. Biz bunu fark ettiğimiz zaman kuşları gördüğümüz zaman aslında kendi kanatlarımızı da çıkartıyoruz ve içimizden geldiği gibi özgür bir şekilde hareket ediyoruz.” diye konuştu.

“FESTİVALİMİZ İLE FARKINDALIK YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Açılışı gerçekleştiren Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Festivalimizin ilk gününde birlikteyiz. Birbirinden güzel eserlerin yer aldığı sergilerimizle festivalimize başlıyoruz. Özellikle Manyas Gölü, Kuşcenneti’miz ve denizimiz çevresindeki fabrikalar yüzünden ciddi şekilde kirlenmeyle ve maruz kalıyor. Biz de bu çevre festivallerini yaparak farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Kuşcenneti’miz 267 kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Ben hem gerçekleştirdiği kuş gözlem etkinliği hem de eserleri ile festivalimize renk kattığı için Emin Yoğurtçuoğlu’na teşekkür ediyorum.” dedi.

Haber: M. Nur Uysun / Selin Girgin