Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Esnaf perakende yasası çıkmadığı için mağdur

Okulların açılmasına az bir

Okulların açılmasına az bir süre kala veliler ve öğrenciler alışverişlerini tamamlamak için kırtasiyelere yöneldi. Bandırma Manifatura, Tuhafiye ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Adnan Gemici, marketlerde satılan ürünlerin kırtasiye esnafı etkilediğine dikkat çekti.
2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk zil sesi 11 Eylül 2023 Pazartesi günü duyulacak. Yılın ilk derslerine sayılı günler kala alışverişini tamamlamak isteyen öğrenci ve veliler kırtasiyelere yöneldi. Esnafların 11 ay sabırla eğitim döneminin başlamasını beklediğine dikkat çeken Bandırma Manifatura, Tuhafiye ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Adnan Gemici, “Yeni eğitim döneminde veliler öğrencilerin okul kıyafetleri, kırtasiye gibi ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçti. Kırtasiye esnafları 11 ay boyunca ürünlerini satmak için sabırla beklediler. Aldıkları kaliteli ürünleri tezgâhına koyan kırtasiye esnafı perakende yasası çıkmadığı için mağdur durumda.” dedi.

“EKMEKLERİ BÖLÜNDÜĞÜ İÇİN KAZANAMIYOR”

Marketlerin kırtasiye ürünleri satması ve televizyonlarda reklam kampanyalarının yapılması nedeniyle kırtasiyecilerin zor durumda olduğuna dikkat çeken Başkan Gemici, “Esnaflarımız, marketlere göre markalı ürünleri uygun fiyata satıyor. Bu iş sayesinde ekmek yiyen esnaf, kira ödüyor, işçisini çalıştırıyor ve vergi veriyor. 12 ay boyunca emek veren esnaf, emeğinin karşılığını alacağı dönemde market, merdiven altı ürün satan AVM gibi yerler yüzünden ekmekleri bölündüğü için kazanamıyor. Bir an önce parakende yasası çıkarılmalı ve herkes yaptığı işi bilmeli.” diye konuştu.

“BİZİM ESNAFIMIZ ÇİN MALI VE KANSEROJEN ÜRÜNLER SATMIYOR”

Vatandaşlara seslenen Başkan Gemici, “Bandırma’nın kırtasiyeci esnafı saygın ve birbirinden değerlidir. Hepsi işini en iyi şekilde yapıyorlar ve kesinlikle çin malı ve kanserojen ürünler satmıyorlar. Özellikle boya kalemlerinden, çocukların suluğu ve çantasına kadar hepsi orijinal ürünler. Vatandaşlardan merdiven altı ürün satan AVM gibi yerlerden belirsiz mallar almaları yerine kırtasiyeci esnaflarımızı tercih etmelerini rica ediyorum. Vatandaşlar televizyonlarda reklamları gördükleri için market fiyatlarını daha uygun sanıyorlar ve tercihlerini araştırmadan yapıyorlar. Esnaflar market fiyatlarından daha uygun ve kaliteli satış yapıyorlar. Bu konuda biz esnafımıza güveniyoruz ve her şeyin en iyisini, en uygun fiyata sattığını biliyoruz. Onun için de halkımızdan bu konuda yerli esnafımızı tercih etmesini bekliyoruz.” dedi.
Haber: Selin Girgin