Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erdek’te denizden kilolarca çöp çıkarıldı

Erdek Belediyesi, Bandırma Rotary

Erdek Belediyesi, Bandırma Rotary Kulübü ve Erdek Spor Dalış Kulübü Erdek Limanı’nda dalgıçlar eşliğinde deniz temizliği çalışması gerçekleştirdi. Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, “Yaşanabilir bir dünya için, denizlerimizi temiz tutalım.”dedi.

Erdek Belediyesi, Bandırma Rotary Kulübü ve Erdek Spor Dalış Kulübü her sene yapılan deniz temizliği etkinliğinin 7’ncisini gerçekleştirdi. Erdek Limanı’nda dalgıçlar eşliğinde deniz temizliği çalışması yapıldı. Yaklaşık 40 dakika süren temizlik çalışmasında denizde bulunan şişe, metal atıklar ve kilolarca farklı çöp çıkarılarak deniz temizlendi. 

“KİRLİLİK HER SENE ARTMAKTADIR”

Çevreyi koruma bilincini yaymayı amaçladıklarını belirten Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, “Belediyemiz, Bandırma Rotary Kulübü ve Erdek Spor Dalış Kulübü tarafından ilçemiz limanında Her sene bu dönemlerde dalgıçlarımız ile birlikte deniz dip temizliği etkinliği gerçekleştirilmektedir. Fakat kirlilik her sene artmaktadır. Aldığımız her nefesten birini denizlerimizden sağladığımızı unutmayalım. Kirlilik bu oranda artmaya devam ederse, denizlerimizde deniz canlılarından çok, plastikler ve çöp olacak. Yaşanabilir bir dünya için, denizlerimizi temiz tutalım.”dedi.

“LÜTFEN YAŞAM ALANLARIMIZI TEMİZ TUTALIM”

7’nci Geleneksel Erdek Limanı dip temizliği farkındalık çalışmasını tamamladıklarını belirten Bandırma Rotary Kulübü Dönem Başkanı Yener Ok, “Erdek Belediyesi, Erdek Spor Dalış Kulübü işbirliğiyle yaptığımız bu çalışmada 80-100 metrekare alanı yaklaşık 40 dakika boyunca temizlemeye çalıştık, çıkan tablo Mavi Bayraklı Erdek’e maalesef yakışmıyor. Bugün gerçekleştirdiğimiz etkinliğin birçok kişide farkındalık uyandırdığından eminiz. Farklı canlıların da yaşam alanı olan denizlerimizi temiz görmek en büyük arzumuz, lütfen yaşam alanlarımızı temiz tutalım.”diye konuştu.

Haber: N. Canan Zivane