Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erdek turizmi eski günlerine kavuşacak

Erdek Müzesi için girişimler

Erdek Müzesi için girişimler başladı
Bandırma Ticaret Odası ve Erdek Ticaret Odası ortaklığında oluşturulan “Kapıdağ Turizm Geliştirme Komisyonu” toplantısında Erdek turizmi için önemli konular masaya yatırıldı.
Erdek ve Kapıdağ’daki turizmi geliştirmek ve bölgeye katma değer sağlanması amacıyla Bandırma Ticaret Odası ile Erdek Ticaret Odası tarafından oluşturulan “Kapıdağ Turizm Geliştirme Komisyonu” toplantı gerçekleştirdi. Erdek Kiraz Beach Otel’de yapılan toplantıya Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Profesör Mustafa Sarı, Kyzikos Antik Kenti Yeni Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Tercanlıoğlu, Erdek Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Uz, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, bölgedeki otel işletmecileri ve turizmciler katılıdı. Kyzikos Antik Kenti ve Marmara Denizi’nin umudu Pinalar ile ilgili sunum yapıldı. Katılımcılar ile birlikte Erdek turizmi masaya yatırıldı.
“ERDEK’İ DAHA İYİ TANITMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Erdek turizmi için çalıştıklarını vurgulayan Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, “Erdek ve Kapıdağ turizminin geliştirilmesi için bir araya geldik. Son 3 yıldan beri Erdek’e gelen misafir sayımız arttı. Orta halli Akdeniz’e, Ege’ye gidemeyen vatandaşlar Erdek’e geliyor. Bizim belediye olarak siz işletmecilerimizden beklediğimiz tesislerinizde daha iyi temiz ve kaliteli hizmet vermeniz. Kyzikos Kazı Başkanımız Ahmet Tercanlıoğlu, geçen gün uydu fotoğraflarından yaklaşık 20 bin kişilik bir antik tiyatronun zemine çok yakın bir yerde olduğunu ve kazı çalışmalarının hızlı bir şekilde başlayacağını anlattı. Bizler de o bölgede gerekli temizlik çalışmalarını başlatacağız. Bir aksilik olmazsa önümüzdeki yıl tamamen gün yüzüne çıkarılacak. Orada konserler de veririz. Erdek Belediyesi olarak tüm yatırımcılarımızın yanındayız. Erdek turizm olarak bir yerlere gelmek zorunda. bizler Erdek’i eski günlerine kavuşturmak için hep birlikte çalışmalıyız. Erdek’in müzesi yok biliyorsunuz ki. Erdek’te müze yapmayı planladığımız bir okulumuz var. Biz de bu tarihin binadaki okulun yerine 12 derslikli bir okul yaparak o binayı Milli Eğitim Bakanlığı’ndan talep edeceğiz. Orayı müze olarak kullanmayı hedefliyoruz. Bandırma Müzesi’nde Erdek Belediyesi’ne ait eserleri de alarak bu müzeye yerleştireceğiz. Erdek’i daha iyi tanıtmak için çalışacağız.” dedi.
“AMACIMIZ ERDEK’TEKİ İŞLETMELERE NİTELİKLİ MÜŞTERİ KAZANDIRABİLMEK”
Erdek ve Kapıdağ turizminin bölge için önemini vurgulayan Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, “Bizim için Erdek ve Erdek’in turizm kaynakları çok kıymetli. Bizim tek amacımız Erdek’teki işletmelere nitelikli müşteri kazandırabilmek ve bu sayede bölgemize katma değer sağlamak. Bizler Erdek’e nasıl değer katabiliriz, bunun mücadelesini vermek istiyoruz. Bu nedenle Kapıdağ Turizm Geliştirme Komisyonu olarak çalışmalarımıza başladık. ” diye konuştu. Bandırma ve Erdek bölgesinde turizm sektörünün belirleyici bir sektör olduğunu söyleyen Erdek Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Uz, “Erdek ve Bandırma etle tırnak gibi. Çoğu işletmenin ve yatırımcının hem Erdek’te hem de Bandırma’da yatırımları var. Böyle bir ekosistemin içindeyiz. Dolayısıyla bu birliktelik bizim için çok kıymetli. Kapıdağ Turizm Geliştirme Komisyonu ile bölge için güzel bir güç birlikteliği oluştu. Biz bu süreçte anladık ki Erdek için hala ciddi bir umut var.”dedi.HABER MERKEZİ