Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Engelliler heyecanla açılışı bekliyor

Bandırma’da özel gereksinimli bireylerin

Bandırma’da özel gereksinimli bireylerin heyecanla beklediği Engelsiz Yaşam Kampı 21 Haziran’da açılıyor. Engelime Renk Ver Derneği Başkanı Nercü Çalışkan, “Engelsiz Yaşam Kampı, engelli bireyleri hem aileleri için hem de kendi aralarında kaynaşmaları için özel bir fırsat.”dedi.

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, seçim yasakları sebebiyle açılışı geciken Engelsiz Yaşam Kampı’nın bu sene de yaz sezonu boyunca ücretsiz hizmet vereceğini açıklamıştı. Geçtiğimiz sene geç açılması sebebiyle açılış töreni gerçekleştirilemeyen Bandırma Belediyesi Engelsiz Yaşam Kampı, 21 Haziran’da büyük bir törenle açılacak.

“BU SENE GÜZEL BİR AÇILIŞ OLACAK”

Bandırma Belediyesi tarafından Tatlısu’da yapılan Engelsiz Yaşam Kampı’nın engelli bireyler için Türkiye’de örnek bir proje olduğunu söyleyen Engelime Renk Ver Derneği Başkanı Nercü Çalışkan, açılış günü yapılacak kura çekimi sonucunda belli olan isimlerin bungalov evlerde 2-3 gün konaklamalı kalacaklarını belirtti. Başkan Çalışkan, “Bu sene güzel bir açılış olacak. Etkinliklerle birlikte üyelerimizin eğlenceli vakit geçirebileceği ve derneklerin faaliyetlerini göstereceği bir program hazırlandı. Bandırma’daki engelli dernekleri üye sayılarını belediyeye bildirdiler. Açılış günü yapılacak kura ile kalacak isimler belli olacak.”dedi.

“ENGELLİ BİREYLERE UYGUN OLARAK HAZIRLANMIŞ BİR YER”

Geçen sene üyeleri ve kendisinin Engelsiz Yaşam Kampı’nda kalma imkânı bulduğunu belirten Başkan Nercü Çalışkan, “Geçen sene üyelerimizden kampa gidenler oldu. Gerçekten çok güzel, çok harika bir yer. Engelli bireylerin ihtiyaçlarına uygun olarak hazırlanmış bir yer. Aileler orada kimsenin kınayıcı bakışlarına maruz kalmadan evladıyla birlikte kalabiliyor. Bu sebeple bu kamp bizim için çok özel ve çok değerli. Biz hem güzeliz hem özeliz ve bizi daha da özel hissettiren bu proje için Bandırma Belediye Başkanımız Av. Tolga Tosun’a teşekkür ediyorum. ” diye konuştu.

“ENGELLİ BİREYLER İÇİN ÖZEL BİR FIRSAT”

Engelime Renk Ver Derneği üyeleri ve diğer engelli bireylerin Engelsiz Yaşam Kampı için çok heyecanlı olduklarını söyleyen Başkan Çalışkan, “Sadece engelli derneklerine üye olan bireyler kamp için çekilişe katılabiliyor. Bu durumun zorunlu kılınması derneklerin üye sayısını artırdı ve bu sayede katılımın fazla olmasını bekliyoruz. Üyelerimiz kamp için sabırsızlanıyor. Geçtiğimiz seneki eksiklikler Bandırma Belediyesi tarafından tamamlandı. Engelsiz Yaşam Kampı, engelli bireyleri hem aileleri için hem de kendi aralarında kaynaşmaları için özel bir fırsat.” dedi.

Haber: M. Nur Uysun