Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emeklilerin gözü temmuz ayında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta düzenlenen Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamalarda SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığından aylık alan emeklilere bayram ikramiyeleri ve maaşların erkenden ödeneceği müjdesini vermişti. Bandırma Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Ahmet Türkmen, gelecek olan zamların önümüzdeki hafta netleşeceğini aktardı.

Bayrama kısa süre kala Haziran ayı aylık ve ikramiye ödemeleri için milyonlarca emekli Temmuz ayında gelecek zammı ve bayram ikramiyesini bekliyor. Yılda 2 kere hesaplara yatırılan ikramiye ödemelerinin ne kadar olacağı merak konusu oldu. SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığından aylık alanlara hem bayram ikramiyesi hem de maaşlar erkenden ödenmeye başlanacak. Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkezi’nin çalışmalarını sürdürdüğüne dikkat çeken Bandırma Emekliler Derneği Başkanı Ahmet Türkmen, henüz bir açıklama yapılmadığını kaydetti.

“ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ZAMLARIN NETLEŞECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Önümüzdeki hafta ikramiye ve maaşların netleşmesini beklediklerini aktaran Başkan Türkmen, “Kurban bayramında yatırılacak olan ikramiyeler ve Temmuz ayında gelecek olan zam için hepimiz bekliyoruz. Genel Merkez çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki hafta ikramiye ve maaşların netleşeceğini düşünüyorum. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı öncesinde 2 bin yatırılmıştı. Bu bayram daha fazla yatırılmasını bekliyoruz. İnşallah emekliler beklediği zamları alacaklar.” diye konuştu.

KADEMELİ ZAM

Temmuz ayında kademeli olarak zam geleceğini söyleyen Başkan Ahmet Türkmen, 7 bin 500 lirayla 10 bin lira maaşı olan emeklilere yüzde 40 oranında zam, 10 binle 5 bin arasında maaş alan emeklilere ise yüzde 30 zam verileceğine dikkat çekti. Emekli aylığı ödemeleri ise tahsis numarasına göre hesaplanacak olup, BAĞ-KUR emeklileri tahsis numarasının son rakamı 9,7,5 olanlar her ayın 25’inde, 3,1, olanlar 26’sında, 8,6,4, olanlar ayın 27’sinde, 2 ve 0 olanlar ise ödemelerini 28’inde alacaklar.

Haber: Selin Girgin