Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Düğün sezonunda bu yaz terziler daha çok rağbet gördü

Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte

Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte terziler rağbet gördü. Mayıs ayından beri her gün yoğunluk olduğunu kaydeden Terzi Hatice İşler, artan enflasyona göre esnafların zorlandığına dikkat çekti.

Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte, terziler mayıs ayından beri rağbet gördü. Günde en az 15 müşterinin düğün için abiye diktirmeye, tadilat yaptırmaya elbiselerini getirdiğini aktaran Esnaf Hatice İşler, elde edilen kazanca rağmen artan enflasyon yüzünden esnafların zorlandığına dikkat çekti.

“ESNAFLAR ZOR DURUMDA”

Dükkân kiralarının yüksek olması ve gelen zamların tüm esnafları etkilediğini aktaran Esnaf İşler, “Düğün sezonunu biz mayıs ayı gibi açtık. Müşterilerin yanı sıra mağazalardan da çok talep geliyor. Günde neredeyse 15-20 müşteri abiye diktirmek ve tadilat yaptırmak için geliyor. İnsanlarında düğün arifesinde yoğun olduğunu bildiğimiz için kimseyi geri çevirmemeye çalışıyoruz. Düğün haricinde de müşteriler geliyor. Düğün sezonuyla birlikte bayramda geldi daha da yoğunlaştık. Bu yoğunluğumuza ve kazancımıza rağmen, gelen zamlar hepimizi çok etkiledi. Esnaflar gerçekten zor durumda.” diye konuştu.

“BİR GÜNDE 50 İŞ ELİMİZDEN GEÇEBİLİYOR”

Mağazalardan alınan abiye fiyatlarının, terziler tarafından dikilen abiyeye göre daha pahalı olduğunu söyleyen Esnaf Hatice İşler, “Mağazalarda abiyeler daha pahalı, internetten insanlar daha uyguna alabiliyor. Hatta kumaş alıp geldiklerinde biz abiyeleri aynı işçilikle daha uyguna dikiyoruz. Şu anda kumaşlarda çok pahalı ama artan fiyatlardan sonra insanlar dikime daha çok yöneldi. Ben 13 yaşından beri terzilik yapıyorum, müşterilerimizin memnun ayrılmasını sağlıyorum. Müşterilere bazen fiyatlar pahalı geliyor ama bizi kurtarmıyor. Yine de kırmıyoruz. Düğün sezonunda bir günde elimizden 50 tane iş geçebiliyor. “ dedi.

Haber: Selin Girgin