Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doğanın sesi Bandırma’da yankılanıyor

Bandırma Belediyesi’nin kültür ve

Bandırma Belediyesi’nin kültür ve çevre bilincini artırmak amacıyla düzenlediği Ekoloji Film Festivali’nin 2’nci gününde “Her Yönden Mızraklar” ve “Forest Maker” belgeselleri sinemaseverlerle buluştu.

Bandırma Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen Bandırma Ekoloji Film Festivali’nin 2’nci gününde “Her Yönden Mızraklar” ve “Forest Maker” belgeselleri izleyicisiyle buluştu. Kültür ve çevre bilincini artırmak amacıyla düzenlenen festivalde, çeşitli ekolojik konuları ele alan “Her Yönden Mızraklar” belgeselinde insan ve doğa arasındaki ilişkiyi ve tehdit edilen yerli halkın verdikleri mücadele anlatılıyor. Çevresel sorunlara ve sürdürebilir yaşamın önemine dair farkındalık kazandıran “Forest Maker” belgeselinde ise Tony Rinaudo isimli bir adamın kesilen ağaçların toprak üzerinde kalan kısımlarını ve canlı köklerini harekete geçirerek ağaç yetiştirmenin bir yolunu bulması, bu çözüm sayesinde binlerce çiftçinin geçimini sağlamaya başlaması anlatılıyor.

Bandırma Belediyesi, Atölye Gölge, Filmkoop ve Panderma Kültür Sanat iş birliğiyle düzenlenen BIFED festival seçkisinden filmlerin yer alan belgeseller Bandırmalılar tarafından yoğun ilgiyle izlendi.

Haber Merkezi