Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deniz’den il için birlik ve beraberlik çağrısı 

Bandırma’daki sanayileşmenin giderek kontrolden

Bandırma’daki sanayileşmenin giderek kontrolden çıktığını belirten Gelecek Partisi Genel Merkez Mali İşler Danışmanı Burhan Deniz, sanayileşmede planlı hareket etmenin önemine dikkat çekti. Deniz, “Böyle giderse 5-10 yıl sonra sanayi Bandırma’nın içinde kalmış durumda olacak.” dedi.

Gelecek Partisi Genel Merkez Mali İşler Danışmanı Burhan Deniz, Bandırma’nın il olmak için gereken bütün kriterleri karşıladığını belirtti. Bandırma’nın dünyaya açılması gereken bir turizm potansiyeli olduğuna değinen Burhan Deniz, tarım ve hayvancılığa önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Bandırma’nın il olmayı yıllardır hak ettiğini belirten Mali İşler Danışmanı Burhan Deniz, “Bandırma, Balıkesir’in ve bölgenin parlayan yıldızıdır. Sanayisiyle, turizmiyle, tarım ve hayvancılığıyla bu bölgenin en önemli gelir kaynaklarını oluşturuyor. Balıkesir’in gelirlerinde Bandırma’nın payı yüzde 36’ya ulaşmış durumda. Ve Bandırma ciddi bir göç alıyor. Çevre illere yakınlığıyla da adeta bir merkez haline gelen Bandırma, bundan dolayı çok tercih edilen bir lokasyon haline geldi.” dedi.

“SANAYİLEŞMEDE PLANLAMALARA DİKKAT ETMEMİZ GEREKİYOR” 

Bandırma’da sanayileşmenin kontrolden çıktığına dikkat çeken Burhan Deniz, “Bandırma’daki sanayileşmeyi kontrol altına alıp planlamalıyız. Böyle giderse çok yakında, bundan 5-10 yıl sonra sanayi Bandırma’nın içinde kalmış durumda olacak. Bu yüzden de Bandırma’nın kentleşmesi ve sanayileşmesinde, yapılan projelere ve programlar çok dikkat etmemiz gerekiyor. Ona göre bir yol haritası çizmemiz gerekiyor. Bu da Bandırma ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin imar işleriyle çözülecek bir sorun.” diye konuştu. Bandırma ve çevresindeki turistik yerlerin yeteri kadar iyi tanıtılmadığına değinen Deniz, “Bandırma turizmiyle de bu bölgenin parlayan yıldızıdır. Kuşcenneti gibi önemli turizm merkezleriyle dünyaya açılması gerekiyor. Ancak biz bunları değerlendiremiyoruz. Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali gibi bizi iyi tanıtabilecek etkinliklerin genişletilerek daha büyük kitleleri Bandırma’ya gerekiyor. Bölgemizde farklı organizasyonlar yaparak Bandırma’yı dünyaya tanıtıp daha fazla turist çekebiliriz. Bu şekilde iç ve dış turizmde çok etkili olacağımızı düşünüyorum. Kuşcenneti, Kyzikos ve Daskyleion Antik Kentleri bölgemiz için çok önemli değerler.” dedi.

“BANDIRMA İÇİN SEFERBER OLUNMASI GEREKİYOR” 

Bandırma ve Güney Marmara’nın tarımsal arazi yönünden zengin olduğunu belirten Burhan Deniz, “Bandırma tarım ve hayvancılıkta önemli bir rol oynuyor. Özellikle KüçükbaştaTüm Türkiye’nin tercih ettiği ırklarımız var. Merinos koyunu en tercih edilen hayvanlar kategorisine girmiş durumda. Bu konuda tarım ve hayvancılığa çok önem ve değer vermemiz lazım. Bunları genişletirsek Bandırma’nın il olma konusuyla alakalı hiçbir problemi kalmayacaktır. Bandırma’daki bütün siyasi partiler, STK’lar, eski ve yeni milletvekillerinin, iş insanlarının, halkın, esnafın, herkesin kenetlenip Bandırma için seferber olması gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu. Dünyanın gıda krizi yaşadığı bir dönemde sanayileşmeye dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Burhan Deniz, “Dünyanın gıda krizi yaşadığı bir dönemde tarım ve hayvancılığa önem vermezsek sonumuzu hüsran olarak görüyorum. Güney Marmara ve Bandırma tarım ve hayvancılıkta, sanayileşme kontrol edilir ve planlar ona göre yapılırsa Marmara Bölgesi’nin hatta Türkiye’nin ihtiyaçlarını giderebilecek duruma gelir.” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR BANDIRMA’YA HİZMET VERMEDİ” 

Bandırma’nın çok önemli bir ilçe olduğunu söyleyen Burhan Deniz, “Bandırma’nın il olması içinde elimizden geleni yaparız ama bu halka nasıl hizmet verecekler? Büyükşehir belediyesi sadece Bandırma’ya değil hiçbir yere hizmet vermedi ki. Bandırma’nın bütün gelirlerini aldı, sadece Büyükşehir Balıkesir Merkez’e yatırım yaptı. Buraya bir tane çivi çaktılar mı? Hem buranın gelir kaynaklarını alıyorlar hem de Bandırma’ya yatırım yapmıyorlar. Sonra da Meclis’te istediğimiz yeri vermiyorlar diyorlar.” diye konuştu.

“BANDIRMA’YA KATKI SAĞLAYABİLECEK YÖNETİCİLERE OY VERİLSİN” 

En kısa sürede Bandırma’nın sorunlarına odaklanılması gerektiğini söyleyen Deniz, “Yerel seçimlerde Bandırmalı vatandaşlardan Bandırma’ya katkı sağlayabilecek, gerçekten yatırım yapabilecek, güzelleştirebilecek ve idare edebilecek yerel yöneticilere oy vermesini rica ediyorum. Bandırma’nın sorunlarına odaklanılması gerekiyor. Sanayileşmenin nasıl yapılması gerektiği, hayvan ve tarımcılığın nasıl geliştirilebileceği, çiftçiye, köylüye nasıl destek verilir bunlara yönelik çözümler bulunması gerekiyor.” dedi.