Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dedeoğlu: “Bandırma’nın gelecek yüzyılda hızla büyüyeceği kanaatindeyim.”

Bandırma Sanayici ve İş

Bandırma Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BANSİAD) Başkanı Funda Dedeoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümünü kutlayarak gelecek yüzyılda Bandırma’nın hızla büyüyeceğini söyledi.

Dedeoğlu, “Cumhuriyet, Türk Milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği emsalsiz kahramanlık mücadelesinin, eşsiz vatan sevgisinin, vazgeçilmez bağımsızlık iradesinin ifadesi olan en güzel eseridir. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümünü kutlarken, 100 yıl önce hangi koşullarda cumhuriyetimize sahip olduğumuzu hiçbir zaman unutmamamız lazım. İş dünyası temsilcileri olarak bizler Cumhuriyetin değerlerini gelecek nesillere aktarmak için üzerimize düşen sorumlulukları gerçekleştirme gayreti içinde, yeni bir anlayışla geleceğimizi inşa etmek amacıyla, Ata’mızın “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz” sözünden aldığımız güç ve ilhamla çalışıyoruz. Cumhuriyetimizin ilanının 100. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. BANSİAD olarak, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini, ideallerini, kurduğu cumhuriyeti yaşatmak, geliştirmek ve yeni kuşaklara aktarmanın asli görevlerimizden olduğuna inanıyorum. Türk İş dünyası olarak, tüm dünyayı pazar görebilme cesaretimizle tarih boyunca başarı hikayeleri yazdık. Cumhuriyet’in ilk yıllarında başlayan Türkiye’nin dış ticaret serüveninde ihracatın büyük kısmını tarım ürünleri oluşturuyordu. 1950’li yıllara kadar devam eden bu durum 1980 yılından sonra ihracatın ivme kazanmasıyla birlikte tarımın sektördeki egemenliği azaldı, sanayi ihracatının payı arttı. 1980’li yıllarda çok az ülkeye dış ticaret yapılırken günümüzde ise ihracatçılarımız, Türk bayrağını birçok ülkede dalgalandırıyor. Türkiye’nin dünyanın her yerine ihracat yapmış olması ve ihracat yapmayan hiçbir şehrin olmaması ülkemiz adına 100’üncü Yıla yakışır bir başarıdır. Ancak ihracatçılar, bugünlere gelene kadar birçok problemle başa çıkmak zorunda kaldılar. Sonuç olarak ihracat yapan sektörler de zamanla hem değişti hem de gelişti.” dedi.

“YÜKSEK TEKNOLOJİ, VERİM VE YEŞİL MÜTABAKAT ŞART”

Cumhuriyet döneminde yaşanan ekonomik gelişmeleri ve Bandırma’nın durumunu da değerlendiren Dedeoğlu, “Bandırma, cumhuriyetimizin ilk yüzyılında sağladığı ekonomik ve kültürel başarıları, ikinci yüzyıla taşıyarak, ülkemizin aydınlık yüzü olmaya devam ediyor. Artarak büyüyen ekonomisi ile her geçen yıl üreten ve güçlenen sanayisinden, tarım, gıda ve hayvancılığına kadar pek çok alanda hızla büyümeye devam ediyor. Lojistik avantajları ile de göz önünde olan Bandırma’nın gelecek yüzyılda hızla büyüyeceği kanaatindeyim.
Cumhuriyet’in ilk kuruluşunda emek yoğundu, 2’nci bölümünde kalite fiyat rekabeti vardı, şimdi 3’ncü bölümde artık teknoloji yoğun hale geldi. Bundan sonraki süreçte bilgi ile rekabet edilecektir. Dünyayla rekabette öne geçmek için artık ihracatçıların gündeminde yüksek teknoloji, verimlilik ve yeşil mutabakat yer almalıdır. Böylelikle Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında ihracatta yeni rekorlar kaçınılmaz olacaktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde istiklalini kazanmak için; kadın-erkek, genç-yaşlı, verdiğimiz destansı mücadelelerin sonunda büyük bir zafere ulaştığı Kurtuluş Savaşımızı yeni, güçlü bir Devletle ve Cumhuriyet yönetimi ile taçlandırışının 100. Yıldönümünü büyük bir coşku ve mutlulukla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, söylediği “Siyasi, askeri zaferlerle ne kadar büyük olursa olsunlar ekonomik zaferlerle taçlandırılmazsa kazanılan zaferler kalıcı olmaz, az zamanda kaybedilir.” sözünden hareketle kurtuluş zaferimizde olduğu gibi kadın erkek demeden iş dünyası olarak gelişmeye ve ülkemize artı değer katmaya var gücümüzle çalışıyoruz.” diye konuştu.

“2. YÜZYILDA ÜLKEMİZ ATAĞA GEÇECEK”

Önümüzdeki yüzyılın Türkiye’nin atağa geçeceği bir dönem olacağına işaret eden Dedeoğlu şunları söyledi: “İnanıyorum ki Cumhuriyet’in yeni yüzyılı Türkiye’nin her alanda atağa geçtiği bir dönem olacak ve bu atağın en büyük destekçisi Cumhuriyet kadınları olacaktır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Daha emin ve daha doğru olarak yürüyeceğimiz tek bir yol vardır. O da büyük Türk kadınını çalışmamıza ortak kılmak.’
Bize eşit vatandaşlığı, özgürlüğü, güveni, müreffeh bir toplum idealini ve her daim umudu armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha minnettarız.
İkinci yüzyılda cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya koyduğu muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefine ulaşmak için yeni bir ruhla 7 gün 24 saat çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlar, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anarız.” /Haber Merkezi