Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhuriyet’in aydın öğrencilerinden 100’üncü yıla özel sergi

Bandırma Yaman Egeli Ortaokulu, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına

Bandırma Yaman Egeli Ortaokulu, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel “Cumhuriyet” temalı resim sergisinde 100’ün üzeride eser sergiledi.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Bandırma Yaman Egeli Ortaokulu 5-6-7 ve 8’inci sınıf öğrencileri ile veliler tarafından yapılan 100’ün üzerinde eser sergilendi. Resim Öğretmeni Zümrüt Perçin koordinatörlüğünde, Cumhuriyet sevgisini öğrencilere aşılamak için hazırlanan eserlerin bir hafta boyunca sergileneceği kaydedildi.

“EĞİTİM, CUMHURİYETİMİZİN TEMEL TAŞLARINDAN BİRİ”

Cumhuriyetin 100’üncü yılını kutlayarak eğitimin önemine dikkat çeken Yaman Egeli Ortaokulu Müdürü Mustafa Çetin, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 29 Ekim 1923’te ilan edildiği bu özel günde, Cumhuriyet Bayramı’nı coşku ve gurur içinde kutluyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına doğru emin adımlarla ilerlerken, birlik ve beraberlik duygularımızla aydınlık yarınlar için umut dolu bir geleceğe yürüyoruz. Eğitim, Cumhuriyetimizin temel taşlarından biri ve gençlerimizin yolunu aydınlatan bir ışıktır. Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlere ve eğitime verdiği değeri hatırlayarak, eğitimin ışığında daha aydınlık bir Türkiye’ye doğru ilerlemeye devam edeceğiz.  Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun.” dedi.

“5’İNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİNE İNGİLİZCE VE ALMANCA EĞİTİM” 

Balıkesir’de sadece Yaman Egeli İlköğretim Okulu’nda 5’inci sınıf öğrencilere İngilizce ve Almanca derslerini kapsayan bir pilot uygulama yapıldığını kaydeden Müdür Çetin, “5’inci sınıf öğrencilerimize pilot uygulaması kapsamında haftada 18 saat İngilizce ve 4 saat Almanca dersi veriliyor. Yaklaşık bir aydır uygulamaya başladığımız bu eğitimin öğrencilereşimdiden çok faydalı olduğunu gördük. Öğrencilerin sadecegramer olarak öğrenmeleri değil aynı zamanda 5’inci sınıfı tamamladıklarında İngilizce ve Almanca’yı kolayca konuşmalarını hedefledik. Özel okul düzeyinde bir eğitim görüyorlar ve bu durumdan çok memnunlar. Okulumuza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Haber: Selin Girgin