Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhuriyet’in 100’üncü yıl balonları Bandırma Amerikan Kültür Koleji’nden havalandı

Bandırma Amerikan Kültür Koleji,

Bandırma Amerikan Kültür Koleji, beyaz ve kırmızı renkler ile donatılan kampüsünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Töreni gerçekleştirdi.

İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını Bandırma Amerikan Kültür Koleji Müdürü Nur Arıkut yaptı. Konuşmasında öğrencilere hitap eden Müdür Arıkut, “Sevgili çocuklar Cumhuriyet, bir millete yakışan en güzel yönetim sistemidir. Cumhuriyet bir haktır. Türk milleti olarak bu hakkı Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde silah arkadaşları, gazilerimiz, şehitlerimiz, anneler, babalar, çocuklar hep birlikte mücadele ederek yılmadan, asla pes etmeden, vazgeçmeden elde ettik. Kavuştuğumuz Cumhuriyet bize büyük haklar sağladı. Bugün bu alanda toplanabiliyorsak, teknolojinin bütün imkânlarından yararlanabiliyorsak, hepimiz kişisel hak ve özgürlüklerimizin mutluluğuyla eşit, adil bir ülkede yaşayabiliyorsak bu Cumhuriyet sayesindedir.” dedi.  
“CUMHURİYET DEĞERLERİNE SONSUZA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Öğrencilere Cumhuriyet’in  kolay kazanılmadığını anlatan Müdür Nur Arıkut, “Milli Mücadele hiç kolay kazanılmadı. Ancak hep inanarak vatanlarını, uluslarını her şeyin üstünde tutarak bugünü bize hazırlayanları asla unutmayacağız. Çünkü onlar olmasaydı biz bugün Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümünü kutluyor olamazdık. O yüzden çalışarak, emek vererek kendimizi, ailemizi ve ulusumuzu gururlandırarak Cumhuriyet’in bize kazandırdıklarını sonsuza kadar koruyacağız. Cumhuriyet değerlerine sonsuza kadar sahip çıkacağız. Sevgili çocuklarım, sevgili öğrencilerim; Yaşasın Cumhuriyet! Çok yaşa Mustafa Kemal Atatürk. İyi ki bizim liderimizdin. Dünyanın en büyük lideri iyi ki bir Türk olarak doğdu ve bugünümüzün ışığı oldu. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlu olsun. En büyük bayramımız kutlu olsun.” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER BANDIRMA SOKAKLARINA CUMHURİYET COŞKUSUNU TAŞIDI
Bandırma Amerikan Kültür Koleji Okul Bandosu marşları ile Cumhuriyet coşkusunu yaşattı. Bandırma Amerikan Kültür Koleji İlkokul öğrencileri “Feda Türkiyem” Performansı gerçekleştirdi. Cumhuriyet’in 100’ünü yılına özel hazırlanan “Türk bayraklı 100’üncü Yıl Balonları” öğrenciler tarafından neşeyle gökyüzüne bırakıldı. Bando Takımı, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla okul çevresinde Bandırma sokaklarında 100’üncü Yıl Kortej Yürüyüşü gerçekleştirildi. Sokaklardaki vatandaşlar kırmızı beyaz kıyafetleriyle yürüyüş yapan öğrencileri sevgiyle selamladı.
Haber: M. Nur Uysun