Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı’ndan Balıkesir ve ilçelere yatırım müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Balıkesirlilere yatırımları

Cumhurbaşkanı Erdoğan Balıkesirlilere yatırımları anlattı. Erdoğan, Bandırma’dan geçecek olan hızlı tren için tarih verdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Balıkesir’de miting gerçekleştirdi. AK Parti’nin Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları ile bir araya gelen Erdoğan, yapılan yatırımlar hakkında konuştu.
Kuva-yi Milliye Meydanı’nda Balıkesirlilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 21 yılda Balıkesir’e 238 milyar lira yatırım yaptıklarını belirtti.

MANYAS VE BALYA’YA DOĞALGAZ MÜJDESİ

AK Parti’nin hizmet siyasetinin lafta kalmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu yatırımla eğitimde 4 bin 832 yeni dersliği şehrimize kazandırdık. İkinci devlet üniversitemiz Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ni faaliyete geçirdik. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile 10 bin 868 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. 39 spor tesisi inşa ettik. Balıkesir’li ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 6 milyar liranın üzerinde kaynak aktardık. Balıkesir’de bin 100 yataklı Atatürk Şehir Hastanesi başta olmak üzere toplamda 2 bin 624 yataklı 35 hastane ile birlikte 81 sağlık tesisi yaptık. Aralarında 400 yataklı Merkez Devlet Hastanesi ve 300 yataklı Edremit Devlet Hastanesi’nin de olduğu 16 sağlık tesisimizin inşası sürüyor. Ayrıca Balıkesir’in 17 ilçesine doğalgaz arzını sağladık. Bu yıl içerisinde Manyas’a ve 2026’da Balya’ya dogalgaz arzı sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

HIZLI TRENİN İLK ETABI 2025’TE TAMAMLANACAK

2002 yılından önce Balıkesir’de sadece 76 kilometre bölünmüş yol yapıldığını söyleyen Erdoğan, “Biz Balıkesir’de bunu 700 kilometreye çıkardık. Hizmete açtığımız İstanbul-İzmir otoyolunun 106 kilometresi Balıkesir’den geçiyor. Balıkesir kuzeybatı çevre yolunu, Balıkesir-Savaştepe yolunu Yeniçe-Balya-İvrindi yolunu ve Balıkesir-Dursunbey yolunu bu yıl tamamlıyoruz. Eskişehir-Kütahya-Balıkesir ve Bandırma-Balıkesir-Manisa demiryolu hatlarını elektrikli ve sinyalli hale getirerek modernize ettik. Gökköy Lojistik Merkezi’ni hizmete açtık. Şehrimizi hızlı tren ağlarına bağlayacak olan Bursa-Bandırma-Balıkesir hızlı tren hattı projemizin ilk etabını 2025 yılı sonunda bitireceğiz. Hazırladığımız ‘Gerçek Belediyecilik’ programını 81 ilimizde oldugu gibi Balıkesir’de de hayata geçireceğiz.” diye konuştu.

Haber: Mihriban Nur Uysun