Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çömez’den kara lastik çıkışı: FİYATI 200 LİRAYA DAYANDI

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, kara lastik ayakkabı fiyatının 200 liraya dayanmasını gündeme getirerek zamları eleştirdi.
Halk arasında ‘kara lastik’ olarak bilinen lastik ayakkabı özellikle Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgesinde yaygın olarak kullanılıyor. Özellikle tarlada çalışan emekçi kadınların giydiği kara lastik ayakkabının fiyatı 175 lira oldu.
Seçim öncesi 90 liradan satılan kara lastik ayakkabının seçimlerden sonra artan fiyatına dikkat çeken İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, “Bu ayakkabı bizim çocukluğumuzda falan kullanılıyordu. Köylerde hala kullanılıyor. Bildiğiniz araba lastiği gibi bir malzemeden yapılıyor. Seçimden önce 90 lira olan bu kara lastikler artık 175 liradan satılıyor. Bu ayakkabıları giymek son derece zor… Terletir, keser, sıkıntılı. Ucuz olduğu için insanlar alıyor. Bu ayakkabı nasıl 175 lira olur?” dedi.
“KARA LASTİKTE NASIL YÜZDE 100’LÜK BİR ZAM OLUR”
Esnafın satışlarının düştüğünü kaydeden Turhan Çömez, “Kara lastikte bile yüzde100’lük bir fiyat artışı var. Enflasyon almış başını gitmiş. Milletin alım gücü yerlerde. Erdoğan’a sorarsan da diyor ki; ‘dünyada bir kriz var. Dünyada bir kriz var. Herkes etkileniyor. Biz de etkilendik.’ Bu kara lastikte nasıl yüzde 100’lük bir zam olur? Bunun bize birilerinin izahını yapması lazım.” Diye konuştu.
Haber: M. Nur Uysun