Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çömez’den Bandırma’nın Tıp öğrencilerine staj sözü

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni ziyaret etti. Vekil Çömez, Tıp Fakültesi öğrencilerine yurtdışında staj müjdesi verdi.

İyi Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni ziyaret etti. Dekan Vekili Prof. Dr. Hayrettin Tekümit, Dekan Yardımcıları Ayşe Güldem Kilciler ve Engin Aydın’a konuk olan Milletvekili Turhan Çömez, Tıp Fakültesi öğrencilerine yurtdışında staj imkânı sağlamak için girişimlerde bulunacağını söyledi.

Hem bölgenin milletvekili, hem de bir hekim olarak Tıp Fakültesi’nin dertlerini dinlediğini söyleyen Vekil Turhan Çömez, “Öğrencilerimiz şu ana kadar Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin adı altında İstanbul’da Çapa’da okudular. Ancak arzumuz onların bir an önce Bandırma’da eğitimlerine devam etmeleri ve Bandırma’nın bir Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kavuşmasıdır. Öte yandan eksik kadroların da bir an önce tamamlanması gerekiyor. Kadrolarda tamamlanması halinde burada mükemmel bir hizmet ortaya çıkacak. Bina kapasitesi gayet güzel. Ekipmanlarımız var. Tıp Fakültemiz şu anda Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’yle bağlantılı olarak çalışıyor.” dedi.

“TIP FAKÜLTESİ’NE SAHİP ÇIKMAK BİZİM VAZİFEMİZ”

Eğitimin ve sağlık alanının siyaset üstü konular olduğunun altını çizen Milletvekili Turhan Çömez, “Balıkesir’in tüm vekilleriyle beraber Tıp Fakültesi’ni güçlendirmesi gerekiyor. Çünkü bu kurum siyaset üstü bir kurum. Buraya sahip çıkmak bizim vazifemiz. Aynı zamanda Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hayrettin Tekümit’e bir teklifte bulundum. Benim İngiltere’de çalıştığım üniversiteyle bir işbirliği yapmak ve öğrencilerimizin en az bir stajını İngiltere’de gerçekleştirmelerini sağlamak üzere bir adım atacağız. Ben bunun teminatını verdim.” diye konuştu.

ÇÖMEZ, 40 ÖĞRENCİYE STAJ İMKANI SAĞLAYACAK

Vekil Çömez, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim gören 40 öğrencinin birer stajını Londra’da yapmalarını sağlayacağını belirtti. Önümüzdeki günlerde bu teklifi resmiyete dökeceklerini belirten Turhan Çömez, “Bölgeye, Üniversite Hastanesi’ne ve Tıp Fakültesi’ne hep beraber sahip çıkmak bizim sorumluluğumuz. İnanıyorum ki fakültemiz, Türk hekimlerinin başarısıyla ve burada yapılacak ek yatırımlar ve katkıyla bölgenin incisi haline gelecektir. Bölgedeki bütün iş adamlarından, bölge halkından buraya duyarlılık göstermelerini ve buraya katkı sağlamalarını, destek olmalarını bekliyoruz.” dedi.

Haber: M. Nur Uysun