Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çömez’den Bandırma ve Erdek’te kanserojen su iddiası

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Balıkesir ve Erdek’in su şebeke hattının kanserojen borularla döşendiğini ileri sürdü.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, İYİ Parti Bandırma İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Çömez, Bandırma ve Erdek’in su şebeke hattının asbest borularla döşendiğini ve bu boruların kanserojen etki içerdiğini söyledi.

“12 BİN KİLOMETRELİ ŞEBEKENİN YÜZDE 15’İ ASBEST BORU”

Turhan Çömez, “Balıkesir’de 12 bin kilometre su şebeke hattı var. Peki bu boruların hepsi sağlıklı mı? 12 bin kilometreli şebekenin yüzde 15’i asbest borudan oluşuyor. Siyasi kimliğimi bir kenara bırakıp doktor olarak söylüyorum, asbest kanserojendir. Modern dünyanın hiçbir yerinde böyle bir maddenin bırakın kullanılmasına kanserojen olduğu için doğaya bırakılmasına bile izin verilmez. İnsanları kanser yapan bir maddedir. Balıkesir’de 1800 kilometre şebeke suyunun taşındığı hat, kanserojen asbest borularla bizim sofralarımıza ve masamıza geliyor. Yemeklerimiz bu sularla yapılıyor. Çocuklar bu sularla yıkanıyor.” dedi.

Haber: Selin Girgin