Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çömez, Özgür Özel’in tepkisini eleştirdi

İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir

İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Adayı Turhan Çömez, Özgür Özel’in Bandırma mitingi esnasında İYİ Parti tarafından asılan pankart ile ilgili sözlerine yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Bandırma’da düzenlenen mitingde İYİ Parti tarafından bir binaya asılan pankarta tepki göstermişti. Özel, İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turhan Çömez’in yaşadığı binaya asılı pankartta yer alan; “Sayın Özgür Özel, adaylarınıza oyu İYİ Partililerden değil, DEM’lilerden isteyin. İYİ’lerden size oy yok.” Yazısına sert tepki gösterdi. Özel, “Bir partinin genel başkanı bir meydana gelecek, bir miting yapacak. Sen de gidip ananın evine pankart astırıp protesto yapacaksın. Yazıklar olsun.” dedi.

“BENİ BİREYSEL BİR HEDEF OLARAK GÖSTERMESİ UYGUN DEĞİL”

TV100’de katıldığı bir televizyon programında konuşan Turhan Çömez’den konu ile ilgili cevap gecikmedi. Asılan pankarttaki yazının arkasında bir mesaj olduğunu belirten Turhan Çömez, “Bandırma’da DEM Parti listesini geç verdi ve seçimlere katılmadı. Bugün seçimlere katılmadıysa kimi desteklediğini açıklamak durumunda ve biz de biliyoruz kimin desteklendiğini… Özgür Özel bir siyasi partinin genel başkanı şunu diyebilirdi; ‘biz DEM’lilerden de oy istemiyoruz sizden de oy istemiyoruz.’ veya bizden isteyip onlardan istemediklerini söyleyebilirdi. Ancak hiç bunlara değinmeden siyasi nezaket sınırlarını aşan tarzda bu şekilde beni bireysel bir hedef olarak göstermesi uygun değil.” dedi.

“GÜLER GEÇERSİNİZ, SİYASET BU OLGUNLUĞU GEREKTİRİR”

Özgür Özel’in söylediklerini eleştiren Çömez, “Ben siyasette 2002-2007 yıllarında tek başıma demokrasi mücadelesi verirken Sayın Özgür Özel siyasette yoktu. Nasıl olur da kalkıp ‘Bizim sayemizde ünlü oldun.’ diyor. Keşke Özgür Özel demokrat olduğu iddia edilen bir partinin genel başkanı olarak bir olgunluk gösterseydi. Turhan Bey yanlış ifade kullanmış ben oy istiyorum veya istemiyorum deseydi. Güler geçersiniz, siyaset bu olgunluğu gerektirir. CHP’nin bireysel olarak beni hedef seçmesi ve ısrarla İYİ Parti tabanından oy istemesi bana göre kendi içinde bulundukları zorluktan kaynaklanıyor. Siyasi mücadele yapılır, sert ifadeler de kullanılır ancak bunların hiçbiri iftira ve hakaret sınırını aşmamalıdır. Benim annemin evini hedef göstermesi uygun değil. Bu durum beni üzdü.” diye konuştu. 

HABER MERKEZİ