Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çocuklar da Müsilaj ile mücadeleye ortak olacak

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ve

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ve Garanti BBVA iş birliği ile gerçekleştirilen Mavi Nefes Eğitim Otobüsü, bir hafta boyunca Bandırma’da öğrencileri bilgilendirecek.

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ve Garanti BBVA iş birliği ile gerçekleştirilen Mavi Nefes Eğitim Otobüsü, Bandırmalı öğrencilerle buluşturuldu.

Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda konumlanan TURMEPA Eğitim Otobüsü’nde öğrencilere Robotik Kodlama ve Üretim Beceri atölyelerinde, deniz kirliliğinin önlenmesi adına eğitimler verilerek, etkinlikler gerçekleştirilecek. Eğitim Otobüsü’nün yanına kurulan çadırda ise sıfır atık oyunları, yapbozlar, hafıza kartları, deniz ekosisteminde yaşayan canlıların bulmacaları ve oyun kartları gibi denizle ilgili çeşitli bilgi ve etkinliklere yer verilecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından projeye destek amaçlı gönderilen Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm TIR’ında da çocuklar için karbon ayak izi, su ayak izi ve hesaplama gibi atölyelerle farkındalık kazandırılacak. Marmara Denizi’nde atık yüzey temizliği ve bölge illerin de deniz temizliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan “Mavi Nefes Projesi” kapsamında hazırlanan eğitim otobüsünün müsilajla mücadele çalışmalarına devam ettiği kaydedildi.

Haber: İhlas Haber Ajansı (İHA)