Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çıkar: “AVM’lerden kurbanlık almayın”

Bandırma Kasaplar ve Celepler

Bandırma Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Şerafettin Çıkar, Kurban Bayramı sürecinde AVM’lerden kurbanlık alınmasına karşı olduklarını söyleyerek, “Vatandaşlarımız kurban aldım zannediyorlar ancak her zaman aldıkları gibi et alıyorlar.” dedi.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurbanlık alımları hakkında dikkat edilmesi gereken noktaları aktaran Bandırma Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Şerafettin Çıkar, Alışveriş Merkezleri’nden kurbanlık alınmasının doğru olmadığını söyledi.

Kurban kesecek vatandaşların kesim yerinin hijyenik olmasına dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizen Başkan Çıkar, “Vatandaşlarımız kurbanlıklarını, Kurban Pazarı’ndan ya da güvenilir bir satıcıdan almalı. Kendi sağlıkları açısından kurbanların muhakkak veteriner bulunan yerlerde kesilmesi lazım… Hastalık riskini ortadan kaldırabilmek için hijyen unsurunu sağlamaya çok dikkat etmemiz lazım. Kesilen etleri poşetlerde asla muhafaza etmemeliler. Poşetlerden çıkarılıp kaplara koyularak muhafaza edilmelidir. Aksi takdirde etler yeşillenebilir ve bozulabilir. Kesilen kurban boşa gider. Bu durumda gıda zehirlenmesi yaşamamak için etleri atmalısınız.” dedi.

AVM’LERDE KURBANLIK SATIŞINA KARŞIYIZ

Alışveriş Merkezleri’nden (AVM) kurbanlık almasını onaylamadıklarına dikkat çeken Çıkar, “Alışveriş Merkezleri’nden kurbanlık alınmasına oda olarak karşıyız. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da açıklamasına göre bu şekilde kurban kesilmesi caiz değildir. Alışveriş Merkezleri veya zincir marketler gibi para ödendikten sonra kurbanlığın parçalanmış halde vatandaşlara ulaştırılması uygun değil çünkü kurbanı kesenin, kesilirken başında olması lazım. Vatandaşlarımız kurban aldım zannediyorlar ancak her zaman aldıkları gibi et alıyorlar. AVM’lerden kurbanlık almayın.” diye konuştu.

KASAPLAR BAYRAM BOYUNCA AÇIK OLACAK

Kurban Bayramı sürecinde kasapların yoğun çalışacağını söyleyen Kasaplar Odası Başkanı Çıkar, “Kurban Bayramı’nda üyelerimiz yoğun çalışacak ve bayram boyunca açık olacak. 4 gün süren bayramda kasaplarımızın güzel iş yapacağına inanıyorum. Kurban kesen vatandaşlarımız kurban etini işletmek için kasaplarımıza gidecek. Kıyma çektirme, sucuk doldurma, bütün kuzu işleme gibi işlemlerden belirlenen fiyatlar üzerinden kazanacaklar. Bayramdan sonraki bir ay kasaplarımız için durgun geçebilir.” dedi.

Haber: M. Nur Uysun