Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’den “Terörü lanetliyoruz” basın açıklaması

CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak, Pençe-Kilit Harekâtı’nda şehit olan askerlerimizle ile ilgili basın açıklaması düzenleyerek, “Terörü kınamıyoruz, lanetliyoruz.” dedi.

CHP Bandırma İlçe Başkanı

22-23 Aralık 2023 tarihinde Pençe-Kilit Harekâtı’nda 12 Türk askeri şehit oldu. Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması düzenleyen CHP Bandırma İlçe Örgütü, yaşanan terör olaylarını kınadı. Açıklamaya; Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Belediye Başkan Aday Adayı Ozan Onur, Belediye Başkan Aday Adayları Selim Panç ve Dursun Mirza, CHP İlçe Yönetimi ve üyeler katıldı.

“HATIRALARINI SONSUZA DEK YAŞATACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ”
Açıklamayı gerçekleştiren CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak, “12 vatan evladımızı bölücü terör örgütünün hain saldırılarında şehit verdik. Yüreğimiz yandı, bağrımıza taş oturdu. Acımız büyük. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralanan askerlerimize şifa diliyoruz. Terörü, bölücü terör örgütü PKK’yı ve insanlık dışı yöntemlerini lanetliyoruz. Sadece kınamıyoruz; lanetliyoruz! Toprağa verdiğimiz kahraman evlatlarımızın, bütün şehitlerimizin aziz hatıralarını sonsuza dek yaşatacağımıza da söz veriyoruz.” dedi.

“YASI MİLLETİMİZ KENDİ İLAN ETTİ”

CHP olarak, TBMM’nin bilgilendirilmesini talep ettiklerini belirten Başkan Atak, “İktidar sahipleri kendi sorumluluk alanlarını unutturma hedefiyle yine algı operasyonlarının peşine düştü. Milli yas ilan edilmesini talep ettik. Suudi Arabistan Kralı için üç gün yas ilan edenler oralı bile olmadılar. Cumhurbaşkanı yetkisini kullanarak yas ilan etmedi, yası milletimiz kendi ilan etti. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, onların 2 paragraftan ibaret metnine değil; terörü lanetleyen, şehitlerimizin aziz hatırasına sahip çıkan ve sorumluları göreve çağıran işte bu bildirimize imza attık. Şehit cenazesini mitinge çevirmeye kalkanların arkasına dizilmeyeceğiz. Genel Başkanımız Özgür Özel’in de ifade ettiği gibi, hain terör saldırılarına, gencecik vatan evlatlarının toprağa düşmesine ‘Artık Yeter’ diyoruz. ” diye konuştu.
Haber: M. Nur Uysun