Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP kongreye gidiyor tarihler belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongre takvimi belli oldu. CHP Olağan Kongre için planlanan tarihin ekim ayının ortası olduğu belirtildi.

CHP’de kongre takvimi belli oldu. 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2’nci Tur Seçim’inin ardından CHP’de yaşanan gelişmelerin sonucunda 6 Haziran tarihi ile il ve ilçe kongre süreci başlatıldı. 7 Haziran’dan itibaren muhtarlık esasına göre tanzim edilmiş üye çizelgeleri hazırlanacak. 3 Temmuz’da ilçe delegelerinin seçimi ile başlayan kongre süreci, 15 Ekim’e kadar il kongreleri tamamlanacak.

3 Temmuz Pazartesi günü İlçe Delege Seçimleri ile başlayacak olan kongre de, delege seçimleri 30 Temmuz Pazar gününe kadar sürecek.  Delege seçimlerinin ardından CHP, 5 Ağustos’ta ilçe kongre seçimlerinin startını verecek ve süreç 10 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek. 16 Eylül’de il kongreleri için başlangıç tarihini belirleyen CHP aldığı karar uyarınca sürecin 15 Ekim Pazar günü son bulacağını belirti. Olağan kurultayın ise il kongrelerinin bitiminin ardından Parti Meclisi’nin belirleyeceği tarihte yapılacağı aktarıldı.

Haber: Selin Girgin