Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’den limanda işten çıkarılan işçilere destek

Bandırma Çelebi Limanı’nda çalışan

Bandırma Çelebi Limanı’nda çalışan 6 işçinin sendikalaştırdıkları gerekçesiyle işten çıkarılması üzerine CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak, “Anayasal bir hak olan sendikalaşma hakkını kullanan işçilerin işten çıkartılması kesinlikle kabul edilemez.” dedi.

Bandırma Çelebi Limanı’nda çalışan 6 işçinin sendikalaştırdıkları gerekçesiyle işten çıkarılması üzerine CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak işçilere destek çıktı. İşçilerin sendikalaştıkları için işten atılmasının çalışma hayatında karşılaşılan ve işçi hakları konusunda ciddi bir mesele olduğuna dikkat çeken CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak, “Sendikalar, işçilerin haklarını korumak ve onların iş koşullarını iyileştirmek için önemli bir rol oynar. İşverenlerin işçileri sendikalaştıkları için işten çıkarması, çalışanların temel insan haklarına yönelik bir ihlaldir ve haksız bir uygulamadır. Sendikalaşma, işçilerin kolektif güçlerini kullanarak daha adil çalışma koşullarını müzakere etmelerini ve işverenleriyle eşit şartlarda pazarlık yapabilmelerini sağlar. Anayasal bir hak olan sendikalaşma hakkını kullanan işçilerin işten çıkartılması kesinlikle kabul edilemez.” diye konuştu.

“YAPILAN BASKILARA İZİN VERİLMEMELİ”

Çıkarılan işçilere destek olduğunu kaydeden Başkan Atak, “Bandırma Çelebi Limanında çalışan 6 işçi kardeşimiz sendikalaştıkları gerekçesiyle işten çıkarıldı. Dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyet Halk Partisi olarak daha iyi çalışma koşullarına sahip olmak isteyen değerli işçi kardeşlerimizin yanındayız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Bandırma Limanındaki yaşananları yerinde incelemeli ve sadece sendikaya üye oldukları için işçilere yapılan baskıya izin vermemelidir. Ayrıca işten çıkarılan işçilerin işe iadesi için gerekli adımlar ivedilikle atılmalıdır.” dedi.

Haber: Selin Girgin