Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çelebi Bandırmaya değer katmaya devam ediyor

Çelebi Bandırma limanı Genel

Çelebi Bandırma limanı Genel Müdürü Gürkan Bayır yaptığı açıklamada Çelebi Holding olarak Bandırma’ya çok önem verdiklerini belirterek Liman işletmesini devir aldıklarından beri limanı geliştirmek adına yatırımlarının sürdüğünü ve artarak devam edeceğini söyledi.
Çelebi Bandırma limanı Genel Müdürü Gürkan Bayır yaptığı açıklamada “Bilindiği gibi Bandırma limanının işletme hakkı, 18.05.2010’da 2046 yılına kadar TCDD tarafından Çelebi Bandırma Uluslararası Limanı İşletmeciliği A.Ş.’ye devredilmiştir. Bizde limanı devir aldığımızdan beri Bandırma’nın “Güvenilir Liman” adına yakışır bir hizmet vermeye çalışıyoruz. O günden bugüne Çelebi Bandırma Uluslararası Limanı İşletmeciliği A.Ş. yaklaşık 73 milyon dolarlık altyapı ve üstyapı revizyon yatırımları yapmıştır. Altyapı yatırımları olarak rıhtım, saha kaplama, betonlama, liman içi aydınlatma, kapı giriş/çıkış, kantar, viyadük, yatay depolar, makine parkı, atık alım tesisi, asfalt yenilemeleri, çevre düzenlemeleri ve karbon ayak izinin azaltılması ve çevre dostu bir liman olma hedefiyle, vinçlerin elektrik ile çalışmaları için rıhtımlara elektrik hatları çekilmiştir.” dedi.
Açıklamasının devamında Üstyapı yatırımlarına da önem verdiklerini belirten Gürkan Bayır “Çelebi Bandırma Limanı 2022 yılında 125 ton kapasiteli 2 adet son teknoloji elektrikli Konecranes modern vinçleri makine parkına dahil etmiş 2 adet 875 sennebogen vinç ve loder siparişi verilmiştir. Limandaki eçhizeler ve elleçleme ekipmanlarını yenilemiş; liman otomasyon sistemini kurarak, kantar ve kapı giriş/çıkışlarına entegre etmiştir. İyileştirme çalışmalarının yanı sıra 84.000 m3 dikey çelik silo, sınırlı depolama asit tesisi ve beton saha yapılmış ve yatay depo kapasitesi 10 adet yatay depo ile arttırmıştır. Ulaştırma Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonları kapsamında yer alan proje dahilinde tren feri rampası ve rıhtımı inşası tamamlanmıştır. Rıhtımlara kadar ulaşan demiryolu bağlantısı ile vagonların gemi bordasına kadar gelebilmesi ile liman içi harici bir elleçlemeye gerek kalmadan gemiden vagona tahliye ve vagondan gemiye yükleme operasyonları gerçekleştiriliyor. Parça yükler ve arpa, buğday, mısır türevleri dahil tüm hububat ve katı yük grupları gemiden direkt rıhtım vinçleri ile elleçlenerek demiryolu aracılığıyla ulaştırılacağı noktaya taşınıyor. Proje yük grubunda yüksek elleçleme kapasitesine ve imkanlara sahip olan liman, hem yurtiçinde hem de yurtdışında kurulan rüzgar enerji santrallerinin ekipmanlarının yükleme ve tahliye operasyonları konusunda yıllardır faaliyet göstermekle birlikte ağır tonaj trafolar, basınçlı sıvılaştırılmış gaz tankları, fabrika aksamlarının da operasyonlarını liman vinç ve ekipmanlarıyla gerçekleştiriliyor.” dedi.
Çelebi Bandırma Limanı Genel Müdürü Gürkan Bayır Ayrıca 2022 yılı verilerine de değinerek “ 2022 yılı yük verilerini incelediğimizde limanımız yıl bazında toplamda 5 milyon 099 bin tonluk bir hacme ulaşmıştır. Bu yükün önemli bir bölümünü 3 milyon 719 bin tonla Hububat, Yem Hammaddeleri ve türevleri, kepekler ve küspeler, Madenler, demir cevheri, manganez, krom, Üre, Kil, Kömür gibi unsurlarla dökme kargo oluşturuyor. Genel kargodaki toplam kapasitemizde 2022 yılı içerisinde 668 bin 054 tona ulaşmıştır. Sıvı yük kargolardaysa yıllık olarak 712 bin tonu geçmiş bulunuyoruz. Tabi bununla birlikte limanı devir aldığımızdan her yaptığımız yatırımlarla konteyner hizmetimizi yıllık 10.616 Teu’ya Ro-Ro kapasitemiz ise kamyon, tır ve otomobil olmak üzere 142.112 adet araca ulaşmıştır.” dedi. /Haber Merkezi