Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BTO’da yeni yılda yeni hedefler

Bandırma Ticaret Odası (BTO)

Bandırma Ticaret Odası (BTO) Başkanı Adem Yılmaz, 2024 yılında çalışmalarına devam ettikleri coğrafi işaret ürünleri ve TOBB iş birliğinde açılacak yeni okula işaret etti.
Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, 2023 yılında girişimlerine başladıkları coğrafi işaretler ile ilgili çakıl kestanesi için başvuru yaptıklarına ve yeni yılda 12 derslikli 300 kapasiteli anaokulunun da hizmete gireceğine dikkat çekti. 2023 yılının yaşanan felaketlerle birlikte zor bir yıl olduğunu belirten Başkan Yılmaz, “Yüksek enflasyon ve yüksek faiz ortamı ticari hayatı da olumsuz yönde etkiledi. Tüm bu zor sürece rağmen bizler Bandırma Ticaret Odası olarak üyelerimiz ve Bandırma için elimizden geldiğince hizmet üretmeye gayret ettik. Üyelerimizin ve bölgenin sorunlarına yönelik çalışmalar, konferans ve seminerler, sektör ve paydaş toplantıları, üniversite ile iş birliğinde kulüplere destek, konaklama ve sağlık sektöründe faaliyet gösteren firmalarla indirim anlaşmaları, mesleki yeterlilik ve istihdama yönelik çalışmalar, coğrafi işaret süreçleri, Trugo Şarj İstasyonu ve TOGG, 100. Yıl Hatıra Ormanı’nda fidan dikimi, anaokulu projesi kapsamında temel atma töreni gibi çalışmalar gerçekleştirerek 2023 yılını verimli geçirmeye çalıştık.” dedi.
BTO’DA 2024 YILI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Mesleki yeterlilik ve istihdama yönelik çalışmaların devam ettiğini kaydeden Yılmaz, “Eleman sıkıntısı noktasında üyelerimize destek olmak, istihdama katkı sağlamak ve kadın iş gücüne verdiğimiz önemi göstermek amacıyla kadın tır şoförü ve kadın forklift operatörü kursları açmıştık. Bu kurslarımızı devam ettirerek ara eleman eksikliğini gidermek için çalışmalarımız hala devam ediyor. Aynı zamanda tarihi geçmiş yıllara dayanan yöreye ait ürünlerimizin coğrafi işaretli ürün kapsamına alınmasına yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Coğrafi işaret süreci tamamlanmış olan Manyas kelle peynirinin denetim sürecine devam ediyoruz. Edincik Su Zeytini ve Zeytin Yağı tescil süreci de devam etmekte olup, Çakıl kestanesi için de başvurumuzu yaptık. TOBB ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan 154 ilçede 154 okul yapılmasına yönelik proje kapsamında Bandırma’da Şehit Mehmet Gönenç Lisesi’nin eski yerinin yanında bulunan arsada yapılacak olan 12 derslikli, 300 kapasiteli anaokulunun 2024-2025 eğitim öğretim yılında açılmasını hedefliyoruz.” diye konuştu.
Haber: Selin Girgin