Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Borsa’da tarımsal OSB toplantısı

Gönen’de kurulması planlanan Gönen

Gönen’de kurulması planlanan Gönen Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili Bandırma Ticaret Borsasında toplantı yapıldı.
Elektronik satış salonunda düzenlen bilgilendirme toplantısına Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan, Meclis Başkanı Recep Güngör, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyelerinin yanı sıra tarımsal alanda faaliyet gösteren üyeler katıldılar. Toplantıda Gönen TDİOSB’nin bölge müdürü Mehmet Çelik ve Gökhan Bağışlar sunumlarıyla konukları bilgilendirdiler.
Toplantının açılış konuşmasını Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan yaptı. Tan “Gönen’de kurulması planlanan tarıma dayalı organize sanayi bölgesi çok değerli ve önemli bir proje. Bu konuda üyelerimizin bilgilenmesini istedik. Kurulacak olan tarımsal OSB’ye bölgemizden işletmelerin yer almasını istiyoruz. Üreticilerimizden ne kadar çok katılım olursa o kadar güçlü olacağımıza inanıyorum.” dedi.
Daha sonra Gönen Tarıma Dayalı Sera Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Çelik yaptığı konuşma ve sunumlarla katılımcıları kurulacak olan OSB hakkında bilgilendirdi. Çelik Gönen organize Deri Sanayi Bölgesinin yakınına kurulacak bölgenin 8 milyon metrekarelik bir alanda kurulması planlandığını ilerleyen zamanlarda 18 milyon metrekareye çıkabileceğini söyledi.
Çelik, “Bölge avantajlı bir bölge. Jeotermal enerjiden de yararlanılarak 11 ay tarımsal üretim yapılabilir. Bölgede sera ve sanayi parselleri kurulacak. 10 binin üzerinde istihdam yaratılacak. Bölgede yatırım yapmak isteyenler için ön talep toplamaya başladık. Ön taleplerin son başvuru tarihi 31 ocak 2024 olacak. Şu ana kadar 46 bin dekarlık bir başvuru aldık. Ön talepler alındıktan sonra müteşebbis heyeti toplanacak. Bu heyet belirli kıstaslarla yatırımcıları belirleyecek. Ardından kendilerine tesislerini kırmaları için 24 aylık bir süre verilecek. Bölgede jeotermal enerji, rüzgar enerjisi, ve güneş enerjisi tesisleri e olacak. 100 Mw lık temiz enerji üretimi hedefleniyor. Bölgenin enerji ihtiyacının yaklaşık yüzde 60-70’lik bir kısmı temiz enerjiden sağlanacak. Bu proje hem Türkiye hem de Avrupa pazarına hitap edecek bir proje.” dedi. Sunumların ardından Mehmet Çelik katılımcıların sorularını yanıtladı.

Haber Merkezi