Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bordo BK ile Bandırma’da basketbol ateşi yeniden yanacak

Bordo Sportif A.Ş. tarafından

Bordo Sportif A.Ş. tarafından kurulan Bandırma’nın yeni basketbol takımı “Bordo BK” teknik ekip tarafından resmen tanıtıldı.

Bandırmaspor Kulübü ve Bordo Sportif A.Ş. Başkanı Onur Göçmez, yakın zamanda Bandırma’nın yeni takımı Bordo BK’yı duyurmuştu. Bandırmaspor Çinçukuru Tesislerinde Bordo BK’nın lansman toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Bordo BK Baş Antrenörü Ahmet Gürgen, Yönetim Direktörü Emrah Uysal ve Genel Menajer Bora Öziş yer aldı.

Türk basketboluna yeni bir takım kazandırdıklarını belirten Yönetim Direktörü Emrah Uysal,“Bordo Sportif A.Ş. 2023 yılında yeni spor yasasına göre kuruldu. Futbol ve basketbol alanında tescilimizi sağladık. Federasyonlarımıza başvuruları yaptık. Futbol alanında Amatör 2’nci Lig’den başlayacağız. Bordo Sportif A.Ş. olarak Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde ilk tescil edilen kulübüz. Basketbolda da ilklerden bir tanesiyiz. Bu yapı altında Bandırma’nın basketbol yapısını ve şehrin basketbol tutkusunu tekrar canlandırmak için bir araya geldik.”dedi.

“BANDIRMA’DA PARKE SESLERİNİN TEKRAR DUYULMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

Hedeflerinin Bandırma’daki basketbol ruhunu tekrar canlandırmak olduğunu kaydeden Yönetim Direktörü Uysal, “Takımın yarışma haklarını alarak işe başladık. Bu sene Bordo BK takımımız ile Türkiye Basketbol 2’nci Ligi’nde (TB2L) mücadele edeceğiz. Maçlarımızı Bandırma’da oynayacağız. Bandırma’nın şehir kültüründe var olan parke seslerinin tekrar duyulmasını sağlayacağız. Bandırma’nın tekrar basketbol camiasında ve Türk Basketbolu’nda belli bir yere gelmesi için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz.”diye konuştu.

“BU SENE YARIŞMACI TAKIMA ODAKLANACAĞIZ”

Bordo BK olarak sağlam bir altyapı için çalışmalara başladıklarını belirten Uysal, “Altyapı kurmak için çalışmalarımıza başlıyoruz. Ancak bu sene daha çok yarışmacı takıma odaklanacağız. Asıl hedefimiz altyapı olacak. Türk Basketbolu’na yeni yetenekler kazandıracak bir altyapı kurmak istiyoruz. Bandırma Basketbol Kulübü’nün salonunu kullanarak bu altyapı faaliyetlerini geliştireceğiz. Orada yaklaşık 40 genç sporcunun konaklayabileceği bir yapı oluşturmayı planlıyoruz.”dedi.

“BANDIRMA’YA BASKETBOL HEYECANINI GETİRMEYE HAZIRIZ”

Bu süreçte Onur Göçmez’in verdiği cesaret ve Bandırmapsor ile göstermiş olduğu vizyonun ilham verdiğini belirten Genel Menajer Bora Öziş, “Çok hızlı aksiyon aldığımız bu süreçte bu yıl Bordo BK ile TB2L’de mücadele edeceğiz. Bandırma’da basket ateşini yeniden canlandırmaya ve Bandırma’ya basketbol heyecanını getirmeye hazırız. Bordo BK ile 3 Kasım’da ilk deplasman maçımıza çıkacağız. Bu sezon ilk hedefimiz en iyi şekilde ligi bitirmek ve başarabilirsek play-off oynamak. Bandırma Basketbol Kulübünün altyapısından yararlanılacak. Bandırma Basketbol Kulübü’nde hem salon hem de ekip anlamında 5 yıllık bir yapı oluşturmuştuk. Bu altyapı Bordo BK’yı destekleyecek ve oyuncular yetiştirecek. Bu sezon bizlerle olmanız ve desteklemeniz bizim için çok kıymetli.”diye konuştu.  

“TÜRKİYE ÇAPINDA DA ÇOK CİDDİ BEKLENTİLER VAR”

Bandırma’da basketbolun bitmesiyle Türkiye’nin büyük bir şok yaşadığını belirten Baş Antrenör Ahmet Gürgen, “Bordo BK’nın duyulması ile birlikte camiada ciddi bir heyecan var. Sadece Bandırma değil, Türkiye çapında da çok ciddi beklentiler var. İnşallah beklentileri karşılarız. Takımımız gençlerden oluşan bir takım olacak. Yaklaşık bir takımın yüzde 70-80’i ile iletişime geçtik. Transferleri ile takımı büyük oranda toparladık. Bu hafta içinde sürecin yüzde 80’ini tamamlamış olacağız. Lige geç katıldığımız için transfer bütçesinde esnek bir bütçe ile devam ediyoruz. Maçlarımızı Bandırma Basketbol Kulübü’nün sahasında oynayacağız.”dedi.

Haber: Mihriban Nur Uysun