Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bir tabela açıklaması da Ensar Aytekin’den geldi

CHP Bandırma İlçe Örgütü’nü

CHP Bandırma İlçe Örgütü’nü ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin Arapça tabelalar konusundaki duruşu hakkında konuştu.

CHP MYK Üyesi Yurtiçi ve Yurtdışı Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, beraberinde Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı ile CHP Bandırma İlçe Örgütü’nü ziyaret etti. Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak,ve ilçe yönetiminin yer aldığı ziyaret programında yerel seçimde elde edilen başarı ele alındı.

Genel Başkan Yardımcısı Aytekin’i İlçe Örgütü olarak ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten İlçe Başkanı Mehmet Atak, “CHP MYK Üyesi Yurtiçi ve Yurtdışı Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız, Balıkesir Milletvekilimiz Ensar Aytekin’i burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Biliyorsunuz ki seçimi kazandık. Seçim sürecinde çalışan emek veren tüm üyelerimize bu zaferde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi. CHP’nin Balıkesir’de elde ettiği başarı ile ilgili konuşan İl Başkanı Erden Köybaşı, “Eğer örgüt çalıştıysa seçim kazanılır. O yüzden emek veren ve bu seçimi almamızı sağlayan örgütümüze çok teşekkür ediyorum. Özellikle tüm Kadın Kollarımıza çok teşekkür ediyorum. Kazandığımız tüm ilçelerde Kadın Kollarımızın emeği çok fazla. 74 yıl sonra Balıkesir’de kazanılmış bir zafer. Bandırma olarak bu duyguyu sizler yaşıyordunuz zaten.
AK Parti kaybetmedi biz kazandık. Cumhuriyet Halk Partisi kazandı.” dedi.

“CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE PARTİMİZİ İKTİDAR YAPACAĞIZ”

Seçimden sonra Bandırma’yı ilk defa ziyaret ettiğini belirten Ensar Aytekin, “Cumhuriyeti kuran partinin 100. yılından sonraki ilk seçiminde kazandık. Bu yerel seçimde önemli bir başarıdır. Bu başarı hepimizi sevindirdi. Bu partiye son kurultayda Genel Başkanımız Özgür Özel ile birlikte bir söz vermiştik. ‘Bu partiyi girdiği ilk seçimde birinci parti yapacağız.’ demiştik. Sözümüzü tutmanın gururunu yaşıyoruz. Bu seçim başarısı bizi şımartmayacak. Bunu doğru okuyup, iyi değerlendireceğiz. Tüm kademelerdeki yöneticilerimiz bir sonraki seçim için çalışmaya ve hazırlıklara başladı. Hiçbir seçmeni oy verdiğine pişman etmeyeceğiz. Önümüzdeki ilk Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partimizi iktidar yapacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini iktidar yapacağız. Burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Bandırma’da örgütümüz güçlü. Parti binasının kapısını halka açacağız. Bu ülkede herkes huzurlu yaşayacak. Kimseye kin veya nefret beslemeden bu ülkeyi yöneteceğiz. Bu başarıda katkısı olan ve 100 yıl sonra bu mutluluğu halkımıza, örgütümüze ve herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“BİZİM İÇİN ESAS OLAN TABELANIN İÇERİĞİ DEĞİL, DÜZENİDİR, GÖRSELLİĞİDİR”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel; “Arapça tabelalar sökülmeyecek. Ancak genel olarak CHP’li belediyeler Türkçe ve Arapça ayırmadan tabela kirliliğine yol açan durumlara müdahale edecek.” açıklamasında bulunmuştu. CHP’nin Arapça tabelalar ile ilgili duruşu hakkında soruları yanıtlayan Genel Başkan Yardımcısı Aytekin, “Bu ülkede çeşitli etnik kimlikler iç içe yıllardır kardeşçe yaşar. Bu ülkede Türkler var, Kürtler var, Türkmenler var, Ermeniler var, Araplar var, çeşitli kimliklere mensup vatandaşlarımız var. Bizim milletimiz halkımız Arapçayı aynı zamanda Kur’an dili olarak da bilir. Milletimizin halkımızın bu hassasiyetini de gözeterek Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel; bizim için esas olan tabelanın içeriği değil, düzenidir, görselliğidir demiştir. Tabelanın bir görüntü kirliliğine yol açıp açmaması önemlidir. Dolayısıyla bir belediye işin bu boyutuyla ilgilenmelidir.” dedi.

Önceki dönem DEVA Partisi İlçe Başkanı Halil Şen, önceki dönem Gelecek Partisi İlçe Başkanı Akın Kargı, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Süngü, Can Koçyiğit, Cengiz Zorlu ve Emre Müldür’ün partiye üye olmaları ile birlikte Milletvekili Ensar Aytekin tarafından parti rozetleri takdim edildi.

HABER MERKEZİ