Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bir bardak çay 20 liraya kadar yükseldi

Mayıs ayı başında bir

Mayıs ayı başında bir önceki yıla göre yüzde 64 oranında yaş çay alım fiyatları zamlanmıştı. Haziran ayının başında Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Çaykur), kuru çay fiyatlarını yüzde 43 artırdıktan sonra kafe-restoran işletmeleri gelen zamlardan etkilenerek çay fiyatlarını arttırdı.

Artan enflasyon sonucunda her gün zamlar gelmeye devam ediyor. Haziran ayının başında Çaykur, çaylara yüzde 43 oranında zam yapmıştı. 1 kilogramlık Tiryaki çayın satış fiyatı 96 liradan, 138 lira 38 kuruşa kadar yükseldi. Gelen zamlardan sonra kafe işletmeleri çay fiyatlarını attırdı. İşletme sahiplerini ve müşterileri etkileyen zamlar tepkilere neden oldu. Kafelerde çay fiyatları 10 liradan 20 liraya yükseldi. Kira ödemekte ve çalıştırdıkları işçilerin paralarını karşılamakta zorlandığına dikkat çeken esnaflar gelen zamlara oranla fiyatları arttırmak zorunda kaldıklarını kaydetti.

“GELEN ZAMLARA GÖRE FİYATLARDA ARTIŞ YAPIYORUZ”

Dükkânın kirasını ödemekte zorlandığını aktaran bir esnaf, “Her gün yeni zamlarla karşılaşıyoruz. Kazandığımız para hem çalışanlarımızın hem de dükkânın kirasını karşılamaya zor yetiyor. Gelen zamlara göre fiyatlarda artış yapmak zorunda kalıyoruz. Müşterilerden bazen fiyat artışlarından dolayı tepkiler alıyoruz ama gerçekten bizimde yapabileceğimiz bir şey yok. Yaz ayının gelmesiyle müşterilerde artış olsa da çok fazla sipariş alamıyoruz.” diye konuştu.

Kafe işletmelerinde ise fiyatları şöyle; bir bardak çay 20 lira, fincan çay 30 lira, nane limon, adaçayı, rezene, papatya, spesiyal kış çayı ve kuşburnu 50 lira, yaz çayı ve elma çayı ise 55 lira civarında seyrediyor.

Haber: Selin Girgin