Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Benzine beklenen zammın ayak sesleri motorine yansıdı

Benzin zammı beklenirken motorine

Benzin zammı beklenirken motorine zam geldi. Motorin grubunda yapılacak 1 lira 36 kuruşluk zammın 7 Haziran Çarşamba’dan itibaren akaryakıt istasyonlarına yansıması bekleniyor. Zam ile birlikte Bandırma’da motorinin fiyatı 21 lira 45 kuruşu görebilir.

Seçim sürecinin sonlanmasıyla birlikte geçtiğimiz hafta benzinin litre fiyatına 66 kuruş zam gelmişti. Benzine gelen zammın etkisi, dolar kurunun tarihinin en üst seviyesini görmesiyle birlikte hala sürüyor. Petrol fiyatları ve dolar kurundaki artış, akaryakıt fiyatlarında da artışı beraberinde getirdi. Bu artışlardan benzinden sonra ilk etkilenen motorin oldu.

Motorine gelecek 1lira 36 kuruşluk zammın, 7 Haziran Çarşamba gününden itibaren akaryakıt istasyonlarına yansıması bekleniyor. Gelen zam ile birlikte Bandırma’da motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak 21 lira 45 kuruşa yükselecek. Vatandaşların beklediği benzin zammı ise şimdilik bekleyişte… Bandırma’da güncel olarak kurşunsuz benzinin litresi 21 lira 83 kuruş iken, motorinin zamlardan önceki litre fiyatı 20 lira 9 kuruş olarak satılıyor. Uzmanlara göre; dolar kurundaki dalgalanmalar ve doların en yüksek halini görmesi akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansımaya devam edecek. Piyasadaki dalgalanma sebebiyle işlerinin etkilendiğini söyleyen vatandaşlar ise durumdan şikâyetçi.

Haber: Nur Uysun