Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bedeli 13 bin liraya ulaşacak

Zam hazırlığı bu sefer

Zam hazırlığı bu sefer sürücü kursları için yapılıyor. 10 Temmuz 2023 tarihi itibariyle yeni düzenleme ile birlikte gelen zamdan sonra ehliyet alma bedeli de 13 bin liraya ulaşacak.

Memur ve asgari ücrete yapılan zamların ardından sürücü kurslarına ve ehliyet fiyatlarına da 10 Temmuz 2023 tarihinden itibaren yeni bir zam yapılacak. Ehliyet alma bedeli ise 7 bin lirayken 13 bin liraya ulaşacak. Güncel zam oranları ise şehirlere göre değişiklik gösteriyor.

10 TEMMUZ’A KADAR ESKİ FİYATLAR GEÇERLİ

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre harç ücretine zam gelirken Sürücü belgesi harçlarına ise zam gelmedi. Yazılı sınav harcı 240 lira, direksiyon sınavı harcı ise 295 lira olarak ödenmeye devam edecek. Zamlardan etkilenmek istemeyen sürücü adayları, 10 Temmuz’a kadar eski fiyatlar üzerinden kayıt yaptırabilecek.

Yeni tip belge kayıp ya da yıpranma sonrası değişimi 769 lira, yeni başvuru sürücü belgesi kart çıkartma fiyatları ise A sınıfı; bin 594 lira 70 kuruş, B tipi; 3 bin 258 lira 90 kuruş, F-H sınıfı; bin 594 lira, Uluslararası belge 2 bin 427 lira.

Haber: Selin Girgin