Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bebekler nasıl beslenmeli? Bandırma’da Bebek Beslenmesi Konferansı yapıldı

Bandırma Belediyesi ve Bandırma

Bandırma Belediyesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) işbirliğinde düzenlenen “Bebek Beslenmesi” konulu konferansta Dr. Öğr. Üyesi Dyt. Yasemin Ergül bebek liderliğinde beslenmeyi anlattı.
Bandırma Belediyesi ve BANÜ işbirliğinde “Bebek Beslenmesi” isimli konferans gerçekleştirildi. Konferansta katılımcılar bebek liderliğinde beslenme konusunda bilgilendirildi. BANÜ Beslenme Diyetetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Ergül ve öğrencileri Stj. Dyt. Zeynep Şevval Koç ile Stj. Dyt. Dilara Kula’nın hazırladığı sunum katılımcılar ile paylaşıldı.


BEBEKLERİN BESLENME DÜZENİ MASAYA YATIRILDI
Bebeklerde beslenmenin, geleneksel beslenme ve bebek liderliğinde beslenme olarak ikiye ayrıldığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Dyt. Yasemin Ergül, “Geleneksel beslenme bebeğin anne sütüyle beslenmesi veya kaşıkla ebeveyn tarafından beslenmesidir. Bebek liderliğinde beslenme ise bebeğin kendi kendine beslenmesidir. Bebek liderliğinde beslenme yönteminde desteksiz oturamayan, kavrama yeteneği ve yutma refleksi gelişmemiş ya da başını sabit tutamayan hiçbir bebekte uygulanmamalıdır. Bebeklerin tat duygularının gelişebilmesi için nötr tat dediğimiz tadı tuzu olmayan gıdalar ile beslenmeye başlanmalı. Bu gıdalara en güzel örnek ise yoğurttur.” dedi.

BEBEK LİDERLİĞİNDE BESLENMENİN ÖNEMİ BÜYÜK
Bebeğin kendi kendine beslenmesinin birçok faydası olduğuna dikkat çeken Ergül, “Bebek liderliğinde beslenme bebeğin öz farkındalığını geliştirir ve kas becerilerini geliştirir. İştah kontrolü sağlandığı için kendi kendine beslenen bebeklerde ilerleyen dönelerde obezite vakalarına daha az rastlıyoruz. Geleneksel beslemede bebekler doyduklarında değil önlerindeki tabak bittiğinde yemeyi bıraktıkları için bu ileriye dönük sorunlara yol açabiliyor. Bebek liderliğinde beslenen çocuklarda yeme becerileri geliştiği gibi hastalıklara karşı direnç de artıyor.”diye konuştu.
Eğitimin ardından katılımcılara yapılan testte başarılı olanlara hediye takdim edildi. Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe; Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay, Belediye Meclis Üyesi Merve Polat, Sağlık İşleri Müdürü Esra Işıktaş, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Haber: M. Nur Uysun