Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Baz istasyonuna belediyeden yasak geldi

Bandırma Belediye Başkanı Av.

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, General Balcı Çamlığı’nda temeli atılması üzerine tepkilere neden olan baz istasyonu hakkında konuştu. Başkan Tosun, “Bu baz istasyonunu burada yaptırmayacağımı söyledim ve onların girişi çıkışıyla ilgili de yasağı getirdim.” dedi.
Yakın zamanda Bandırma Belediyesi General Balcı Çamlığı içine Vodafone tarafından baz istasyonu kurulacağı öğrenilmesi üzerine bölge sakinleri ve Bandırma Halkı tepki göstermişti. Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Kasım Ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısı’nda konuyla ilgili açıklama yaptı.
Bandırma Belediyesi olarak bölgede yapılan çalışmaya izin vermediklerini belirten Belediye Başkanı Tosun, “Şirket bizden bölgede çalışma yapmak için izin istediğinde bölge bizim mülkiyetimizde olmadığı için muhatabı biz değiliz dedik. Baz istasyonunun kurulmasıyla ilgili herhangi bir müracaatları olmadığı için temel atılmasından sonra bizim durumdan haberimiz oldu. Konuyla ilgili şikayetler olunca duruma müdahale ettik. Ben öncelikle Garnizon Komutanlığı ile görüştüm. Askeriyeye ait bu alanda baz istasyonu kurulması için yer kiralanması konusunda Kaymakamlık ve Milli Emlak Müdürlüğü ile protokol imzalandığını öğrendik.” dedi.

“ORADA VATANDAŞIN DA SÖZ HAKKINI SAVUNACAĞIZ”
Konu ile ilgili gerekli temaslarda bulunduğunu belirten Başkan Tosun, “Önce Garnizon Komutanımıza sonra da Vodafone Bölge Müdürlüğü’nden gelen arkadaşlara bu işin burada yapılmasının doğru olmadığını, her ne kadar ellerinde imzalamış kira sözleşmesi olsa da burada halk sağlığı açısından sıkıntı olacağını belirttim. Bu baz istasyonunu burada yaptırmayacağımı söyledim ve onların girişi çıkışıyla ilgili de yasağı getirdim. General Balcı Çamlığı binlerin spor ve yürüyüş yaptığı, çocukların oyun oynadığı bir rekreasyon alanı. Zaten Bandırma’da bu alanlar çok yok ve kamuoyu da bu konuda hassas. Sonuçta halk sağlığı bizim için en önemli noktalardan bir tanesi. Nezaket çerçevesinde tatlı dille bu işi çözeceğiz. Çözemiyorsak da kanunların bize vermiş olduğu yetkilerle elimizden geleni yapacağız. Orada vatandaşın da söz hakkını savunacağız.” diye konuştu.
Haber: M. Nur Uysun