Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bayram ikramiyesi emeklileri hayal kırıklığına uğrattı

Kurban Bayramı için geri

Kurban Bayramı için geri sayım devam ederken ikramiyelerin hesaba yatırılmasını bekleyen emekliler, asgari ücrete gelen zamdan sonra ikramiyeler de artış bekliyordu. Ramazan Bayramı’nda 2 bin lira yatan ikramiyeler, Kurban Bayramı’nda da 2 bin lira yatırılacak.

Ramazan Bayramı’nda emekliler için bayram ikramiyesi 2 bin lira yatırılmıştı. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala ikramiyelerde artış bekleyen emekliler beklediği zammı alamadı. Milyonlarca emeklinin hayal kırıklığına uğradığını aktaran (TÜED) Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Ahmet Türkmen, “Emekliler asgari ücrete gelen zamdan sonra ikramiyelerin 3 bin 500 liraya kadar yükselmesini bekliyorlardı. Daha önce Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı olursam parlamento sistemine göre bayram ikramiyesini emekliler için 15 bin yapacağım ve Ramazan Bayramı’nın da farkını vereceğim demişti. Emeklilerin beklentisi bu yüzden çok yüksekti. Herkes bayram üzeri hayal kırıklığına uğradı. Yine 2 bin lira ikramiye yatırılacak.” diye konuştu.

EMEKLİLER TEMMUZ AYINI BEKLİYOR

Bayram ikramiyesinde beklediği zammı alamayan emekliler, gözleri temmuz ayına çevirdi. SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığından aylık alanlar Temmuz ayında gelecek zammı bekliyor. Başkan Türkmen, “Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkezi, Temmuz ayı zammı için çalışmalarını sürdürüyor. Kademeli olarak zam artışı olacak. 7 bin 500 lirayla 10 bin lira maaşı olan emeklilere yüzde 40 oranında zam, 10 binle 5 bin arasında maaş alan emeklilere ise yüzde 30 verilecek.” dedi.

İKRAMİYE ÖDEME TARİHLERİ DEĞİŞTİ

Her ayın 17’si ve 26’sı arası maaş alan emeklilerin ikramiye ödeme tarihleri bayram sebebiyle değiştiği kaydedildi. Bakanlığın konu ile ilgili yaptığı açıklamaya göre emekli maaş ve bayram ikramiyeleri 17-23 Haziran tarihleri arasında ödeneceği aktarıldı.

Haber: Selin Girgin