Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkonsolos, BANÜ’de Kazakistanlı öğrencilerle buluştu

Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu,

Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ)’de eğitim gören Kazakistanlı öğrencilerle bir araya geldi.
Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Nuriddin Amankul, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ni ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette BANÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, Başkonsolos Amankul’u makamında ağırladı. Başkonsolos Amankul, BANÜ’de Aralık 2023’te Rektörlük görevine atanan Boz’a yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunarak çalışmalarında başarılar diledi. Ziyaret dolayısıyla memnuniyet duyduğunu belirten Boz, Başkonsolos Amankul’a teşekkür etti. Ziyarette; Kazakistan ile iş birliğinin geliştirilmesi için eğitim, kültür ve araştırma alanlarında yeni fırsatlar hakkında karşılıklı fikir alışverişi yapıldı. Ortak araştırma projeleri, karşılıklı öğrenci değişim programları ve akademik konferanslar ile ilgili konular masaya yatırıldı. Toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Davut Araç’ta eşlik etti.

“ÜNİVERSİTEMİZ ULUSLARARASI ORTAKLIK KURMA KONUSUNDA KARARLILIĞINI SÜRDÜRÜYOR”
Ziyarette Kazakistanlı öğrencilerle bir araya gelen Amankul, eğitimin önemini vurgulayarak BANÜ’de eğitim gören Kazakistanlı öğrencilerin gelişimi için yapılan çalışmalardan dolayı mutlu olduğunu kaydetti. Kazakistan ile ilişkilerin güçlendirme fırsatını değerlendirmekten dolayı memnuniyet duyduğunu belirten Rektör Boz, “Üniversitemiz, uluslararası alanda ortaklık kurma ve öğrenci değişimini teşvik etme konusundaki kararlılığını sürdürmektedir. Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Nuriddin Amankul’un ziyareti, bu hedefimize ulaşmamız için önemli bir adımdır.” diye konuştu.
Haber: Selin Girgin