Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BASKİ’den önemli açıklama

BASKİ, resmi sosyal medya

BASKİ, resmi sosyal medya hesabından, personellerin fazla mesai ücretlerinin, maaş, mesai ve toplu iş sözleşmesinin eksiksiz yatırıldığını açıkladı.

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BASKİ), resmi sosyal medya hesabından bir duyuru yaptı. Yapılan duyuruda, yerel basında ve bazı sosyal medya hesaplarında, BASKİ’de çalışan personelin fazla mesai ücretinin ödenmediğine dair yazıların doğru olmadığını belirtildi. BASKİ tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde;

“19 Nisan 2024 Cuma günü yerel basında ve bazı sosyal medya hesaplarında; kurumumuzda çalışan personelimize fazla mesai ücretlerinin ödenmediği hususunda bir açıklama yapıldığını öğrendik. Öncelikle belirtmek isteriz ki; Nisan 2024 ayına ait tüm personelimizin maaş, mesai ve toplu iş sözleşmesi gereği hak ettikleri tediyeleri tam ve eksiksiz olarak yatırılmıştır.

Genel Müdürlüğümüz bünyesinde 264 memur, 285 kadrolu işçi, 1817 şirket personeli olmak üzere toplam 2366 personel çalışmaktadır. İçinde bulunduğumuz Nisan ayında ülkece idrak ettiğimiz Ramazan Bayramı münasebetiyle, bayram tatili, 6-14 Nisan tarihleri arasında gerçekleşmiştir. Bu sebeple 5 Nisan tarihi itibariyle Toplu İş Sözleşmesi gereği işçi personelimizin tediyeleri, banka maaş hesabına yatırılmış, yatırılan tediyeler 8 Nisanda işçilerimizin hesaplarına geçmiştir.

8 Nisan tarihinde kadrolu memur, işçi ve şirket personelimizin maaşları banka sözleşmesi gereği banka maaş hesabına yatırılmış, 15 Nisan tarihinde tüm personelimizin hesaplarına geçmiştir.

Personelimizin fazla mesai tutarları da 17 Nisan tarihinde hesaplarına yatırılmıştır. Haberde de bahsedildiği gibi hiçbir personelimize maaşlarının, mesailerinin eksik, yarım veya hiç yatırılmaması durumu BASKİ Genel Müdürlüğü’nün kuruluşundan bu yana olmadığı gibi 2024 yılı Nisan ayında da olmamıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

HABER MERKEZİ