Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Yılmaz, muhalefete isyan etti

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Edremit Arıtma Tesisi ve Bandırma Afet Stok Merkezi’ne onay vermeyen muhalefeti hedef aldı. Yılmaz, “İnsan şehrine bu kadar düşman olur mu?” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı Olağan Toplantısı’nın 2’nci birleşiminde isyan etti. Büyükşehir Belediyesi’nin projesi olan Edremit Arıtma Tesisi ve Bandırma Afet Stok Merkezi’ne Edremit ve Bandırma Belediye Meclisi’nden onay çıkmaması gündeme geldi.

“ONAY VERMEYEN MECLİS ÜYELERİ ARAŞTIRILSIN”

Muhalefetin konu hakkındaki duruşuna tepki gösteren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma ve Edremit’teki muhalefet meclis üyelerini hedef alarak, “Bu konuya onay vermeyen meclis üyeleri araştırılsın istiyorum. İnsan şehrine bu kadar düşman olur mu?” dedi. Başkan Yılmaz, Büyükşehir’in; Bandırma’ya afet stok merkezi, Edremit’e ise arıtma tesisi yapmasını ilçe meclis üyelerinin resmen engellendiğini vurguladı. Başkan Yılmaz, Edremit Belediye Meclis Üyeleri’nin arıtma tesisine yer tahsis etmediğini ve Bandırma Meclis Üyeleri’nin afet stok merkezi yapılacak arsanın devrini gündeme almadığını söyledi.

“ZEYTİNLİ’DEKİ ARITMA TESİSİ YETMİYOR”

Büyükşehir Belediye Başkan olarak çevre kirliliğiyle mücadele ettiğini ancak siyasete kurban olduğunu söyleyen Yılmaz, “Arıtma yapmak istiyoruz, tahsis ettirilmiyor. Buradan Edremit Belediyesi Meclis Üyelerini şikâyet ediyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin Zeytinli’deki arıtma tesisi yetmiyor. Özellikle yaz aylarında nüfus oldukça artıyor, ihtiyacı karşılayamıyoruz. Biz, buna çare olabilmek için Dünya Bankasından kredi aldık, herkese açıkladık. Açıkladığımız halde, bu kredinin süresi olduğu halde ellerinde tesisi için müsait arsaları olduğu halde burayı Büyükşehir’e devretmediler. Bundan dolayı kredi de gitti, yatırım da zora girdi.” dedi.

“NEYİN SİYASETİNİ YAPIYORSUNUZ?”

Çevre kirliliği için yaptıkları girişimlerin siyaset sebebiyle engellendiğini belirten Başkan Yılmaz, “Çevre kirlenmesin diye önlem alıyoruz, aldığımız önleme orada yaşayan meclis üyeleri onay vermiyor. Akıl alacak gibi değil. Neyin siyasetini yapıyorsunuz? Bu arıtma siyaset konusu olamaz. Burada bilim her şeyi söylüyor. Hepimizin çocukları orada denize giriyor, misafirleri ağırlıyoruz. Derin deşarj diye bir şey kalmasın diye uğraşıyoruz. Bandırma’da, Erdek’te, Ayvalık’ta, Avcılar’da başardık. Zeytinli’de başaramıyoruz. Biz Körfez’e yatırım yapacağız. Oradaki insanların huzurlu bir şekilde yaşaması için.”diye konuştu.

“VATANDAŞLARIN HAKKINA GİRİYORLAR”

Bu konuya onay vermeyen meclis üyelerinin araştırılmasını talep eden Yücel Yılmaz, “İnsan şehrine bu kadar düşman olur mu? Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bunu geçirmeyen meclis üyelerini şikâyet ediyorum, vatandaşların hakkına giriyorlar. Körfez’in kirlenmesinin sebebi bu insanlar. 2,5 yıldır bizi oyalıyorlar, bu güne kadar inşaatın 3’te 2’si biterdi. Lütfen bu işin siyasetini

yapmayın. Depremin ne zaman olacağı belli değil ve maliyeti var. Bununla ilgili biz belediye olarak üstümüze düşeni yapmaya çalışıyoruz.”dedi.

“DEPREM CİDDİ BİR ŞEY”

Deprem olduğunda insanların ihtiyaç duyduğu ana malzemeleri stoklama yeri oluşturmak için Bandırma Belediyesi’nden yer istediklerini belirten Başkan Yılmaz, “Hem limandan Çanakkale’den gelecek yardımları hem karadan Bursa tarafından gelen yardımları şehrin içine girmeden yönetelim istiyoruz. Meclis gündemine bile almıyorlar. Bu işlerin şakası yok. Deprem ciddi bir şey. Biz cenazeler çıkardık. Gözümü kapattığımda aklıma o binaların içindeki masumlar geliyor. Elimizdeki mevcut imkânları bu süreçte iyi yönlendirmemiz ve değerlendirmemiz gerekiyor.”diye konuştu.

Haber: M. Nur Uysun