Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Tosun, deprem projesinin red sebebini açıkladı

Bandırma Belediye Başkanı Av.

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. AK Parti tarafından Bandırma Belediyesine sunulan deprem projesinin neden reddedildiği ile ilgili soruya yanıt verdi.

AK Parti Bandırma Belediye Başkan Adayı Mehmet Cemal Öztaylan tarafından 2023 yılında Bandırma Belediyesi’ne sunulan deprem projesinin reddedilmesi ile ilgili soruya cevap veren Başkan Tosun, “Cemal Öztaylan projeyi bize geç getirdi. Belediyenin Edincik bölgesinde 400-500 dönüm yol boyunda yerleri var. Oralar şu anda tarım arazisi. Deprem olduğu zaman belediye meclis kararıyla, 250 dönüm arazide mevzi imar planı yapılmasıyla ilgili karar aldık. Araziyi imara açarak ayrı bir şehir kurmak ve kentsel dönüşüm konutları yapmak ile ilgili karar aldık. Onunla ilgili çalışmaları başlattık.” dedi.

“FARKLI BAKIŞ AÇILARI VARDI”

Bandırma’da 250 dönüm alana depreme dayanıklı bir şehir kurmayı planlandığını aktaran Başkan Tosun, “Cemal Öztaylan’da deprem projesinde orayı kullanmak için talepte bulundu. Her iki taraf içinde amaç depremdi. Sadece farklı bakış açıları vardı. O bölgeye şehir plancısı arkadaşlarla mevzi imar planı yaptık. 250 dönüm alan üzerine depreme dayanıklı ayrı bir şehir kurmayı planlamıştık. O yüzden reddetmek zorunda kaldık. Nasip olmadı. Benden sonraki süreçte devam edecek olan arkadaşlarla elimizdeki verilerimizi paylaşırız.” diye konuştu.

Haber: Selin Girgin